Budapest hírei

2012.03.24. 13:21

Három útszakaszon megkezdték a felújítási munkákat Budapesten

Budapest, 2012. március 24., szombat (MTI) - Megkezdte útfelújítási programját a héten a BKK Közút Zrt. Budapesten; három kerület egy-egy útszakaszán végeznek rekonstrukciós munkálatokat.

Budapest, 2012. március 24., szombat (MTI) - Megkezdte útfelújítási programját a héten a BKK Közút Zrt. Budapesten; három kerület egy-egy útszakaszán végeznek rekonstrukciós munkálatokat.

A közlekedési cég által az MTI-hez szombaton eljuttatott közlemény szerint az V. kerületi Szemere utcában hétfőn kezdődött meg az útfelújítás a Báthory utca és a Szent István körút közötti 610 méteres szakaszon, a munkákkal várhatóan április 25-én végeznek. A buszmegálló bazaltbetonos borítást kap, és kerékpárnyomot festenek fel a burkolatra. Emellett a Szemere utcában új parkolási rendet vezetnek be; a parkoló egyelőre ideiglenes felfestést kap, az a lakosság visszajelzései után kapja meg a végleges felfestést.

A X. kerületi Újhegyi úton szintén hétfőn kezdődött meg a felújítás a Gyömrői út és a Kozma utca közötti másfél kilométeres szakaszon, ahol kétrétegű aszfaltozást végeznek és 12 víznyelő kiépítésével javítják a vízelvezetést. A meglévő buszmegállók megerősített burkolatot kapnak és két új megállót építenek a Bányató utcánál. A Maglódi út és a Kozma utca között itt is kerékpárnyomot festenek fel. A felújítással a tervek szerint május 4-ig végeznek.

A XI. kerületben szerdán kezdődött meg a munka a Sáfrány utcában, itt a Kondorosi út és a 7-es buszok albertfalvai végállomása között újítják fel a burkolatot 1,2 kilométer hosszúságban. A Sáfrány utca és az Albertfalva utcai, valamint a Kondorosi úti kereszteződésben kisebb szegélykorrekciókat végeznek, a buszvégállomás felújítása mellett erősített aszfaltú buszmegállók, valamint két bazaltbeton megálló is épül. A biciklis közlekedés elősegítésére kerékpárnyomot és piktogramot is felfestenek. A munkálatok előreláthatólag április 28-án fejeződnek be.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!