Budapest hírei

2012.03.15. 10:00

Hosszú hétvégén megduplázódik a fürdővárosok forgalma

Budapest, 2012. március 15., csütörtök (MTI) - Megduplázódik a fürdővárosok forgalma a hosszú hétvégéken, ezen települések szálláshelyei 60-70 százalékos telítettséggel működnek ilyenkor - olvasható Sárvár, Bükfürdő és a fővárosi Aquaworld közleményében.

Budapest, 2012. március 15., csütörtök (MTI) - Megduplázódik a fürdővárosok forgalma a hosszú hétvégéken, ezen települések szálláshelyei 60-70 százalékos telítettséggel működnek ilyenkor - olvasható Sárvár, Bükfürdő és a fővárosi Aquaworld közleményében.Az átlagos foglalások száma idén két-három napra csökkent, ezzel szemben a válság előtti időszakban négy-öt vendégéjszaka volt a jellemző. Az elmúlt évekhez hasonlóan a fürdővárosok és a Balaton-parti települések voltak a legnépszerűbbek.

A szállodákban átlagosan 80–90 ezer forintot hagynak a vendégek a többnapos munkaszünetek alkalmával. A bükfürdői magánszállásokon ugyanakkor csak 20-30 ezer forintot költenek azok, akik nem engedhetik meg maguknak a szállodai pihenést.

A készpénz-helyettesítő eszközök közül a Szép-kártya használata egyelőre kevésbé jellemző a sárvári és a büki fürdőkben. Ugyanakkor a kifutó üdülési csekkel még a turisták 10-15 százaléka fizet.

Magyarországon az első önkormányzati tulajdonú fürdő a sárvári, amely bevezeti az internetes jegyárusítást. Ezzel is szeretnék elkerülni a tumultust, amely éppen az ilyen hosszú hétvégéken jellemzi a fürdők pénztárait.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!