Budapest hírei

2012.04.01. 13:52

Berki Artúr nyerte a New York Café bárzongorista versenyét

Budapest, 2012. április 1., vasárnap (MTI) - Berki Artúr nyerte meg a New York Café Bárzongorista Versenyt, a közönségdíjat Darvas Tamásnak ítélték.

Budapest, 2012. április 1., vasárnap (MTI) - Berki Artúr nyerte meg a New York Café Bárzongorista Versenyt, a közönségdíjat Darvas Tamásnak ítélték.A fővárosi New York Café immár hatodik alkalommal szervezte meg a bárzongoristák versenyét azzal a céllal, hogy visszahonosítsa a kávézóba a századelő szellemi pezsgését mind zenei, mind irodalmi tekintetben.

A négy hónapon át tartó versenysorozatra tizenhárman neveztek, a megmérettetés hat fordulóból állt, amelynek legutolsó eseménye a szombat esti teljes estés gáladöntő volt. Hat finalista - Banyák József, Berki Artúr, Darvas Tamás, Mida Oszkár, ifj. Ökrös Ottó és Szűcs Gyula - mérte össze tudását.

A szakmai zsűri tagjai, Szentpéteri Csilla, Nyári Károly és Rakonczai Viktor a fődíjat, az egymillió forintot érő szerződést Berki Artúrnak ítélték. Ökrös Ottó lett a második, Darvas Tamás a harmadik, és ő érdemelte ki a közönségdíjat is - tájékoztatták a verseny szervezői az MTI-t.

 

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!