Budapest - IX. kerület

2011.04.22. 17:02

FAR a budapesti Trafóban - Hagyjuk magunkat lenyűgözni

<p>Futurista látványvilág, az emberi test képességeinek határait súroló virtuozitás, tíz emberfeletti teljesítményt nyújtó táncos, Ben Frost elektronikus zenemágiája és Lucy Carter fény-alkímizmusa.</p>

Wayne McGregor korunk egyik legünnepeltebb  koreográfusa, aki a világ vezető társulatainak készített előadásai  között filmek (például a Harry Potter) koreográfiáin is dolgozik, 2013-ban pedig a Bolsojnak készít majd új koreográfiát. 1992-ben azzal a céllal alapította meg saját társulatát, hogy olyan kreatív műhelyt teremtsen innovatív előadásaihoz, amelyben a táncosok mellett a zene és a vizualitás terén úttörő művészekkel működik együtt. A budapesti Trafó közönsége utoljára 2008-ban találkozhatott velük.

A Random Dance azóta a világ minden pontján elvarázsolja a nagyérdeműt

Az előadást a felvilágosodás kora inspirálta, ezen belül is Diderot 18. századi enciklopédiái, amelyek először helyezték az emberi testet a figyelem  középpontjába. McGregort régóta foglalkoztatják a mozgással kapcsolatos tudatfolyamatok és a kreativitás kutatása, a FAR próbáinak során is  tudományos alapokon vizsgálták a táncosok minden testi-lelki rezdülését. A technológia és a tudomány eredményeit ötvözi az előadás a tánc  elementáris energiájával és a zenei és vizuális világgal, hogy létrejöjjön a végsőkig átgondolt egység.

Bemutató időpontja:   2011. április 21., Budapest, IX. kerület, Trafó 

Forrás: port.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!