Budapest - V. kerület

2011.03.31. 12:52

VI. Budapesti Pálinka Fesztivál

<p>Új hagyományt teremtve, a szilva és az abból készült hungarikum, a szilvapálinka játssza a főszerepet a VI. Budapesti Pálinkafesztiválon. 2011 a szilva éve a Budapesti Pálinkafesztiválon.</p>

Új hagyományt teremtve, a szilva és az abból készült hungarikum, a szilvapálinka játssza a főszerepet a VI. Budapesti Pálinkafesztiválon, május 5-8 között. A látogatók az elmúlt évekhez hasonlóan ismét több száz párlat közül válogathatnak, de újdonságként megkóstolhatják az Év  Szilvapálinkáját is, amelyet közösen készítenek Magyarország pálinkafőzői. Emellett ez az ország első készpénzmentes fesztiválja, amelyen feltöltő kártyával lehet majd fizetni.

Idén megújul a Budapesti Pálinkafesztivál

Az őszi Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválhoz hasonlóan a tavaszi Budapesti Pálinkafesztivál is megújul. Míg a Várban minden évben más-más  vendégország mutatja be párlatát, addig tavasszal a magyar gyümölcsök,  és a belőlük készült ételek, valamint pálinkák kerülnek reflektorfénybe.  A sort az egyik legízletesebb és legfontosabb pálinka-alapanyag, a  szilva kezdi meg.

A rendezvényen több mint huszonöt kiállító, pálinkafőzde és kereskedő  kínálja finomságát. A gasztronómiai élményeket a házi sajtok, finom  borok és pezsgők, és az elmaradhatatlan kolbászház teszi teljessé! Újra  lehetőség nyílik a pálinka- és a csokoládéfogyasztás új műfajával  találkozni, a párosításukból tökéletes élvezeti forrást kreálni. A  megszokott és új ízeken túl a fesztiválon kiemelt helyet kapnak majd a  szilva éve keretében készült ételspecialitások is.

Az Év Szilvapálinkája a rendezvény történetében újdonságnak számít

Ezt a  különleges párlatot az ország pálinkafőzői készítik a prémium  szilvapálinkáiknak házasításával, amelyet aztán a fesztiválon  kóstolhatnak meg először a látogatók. A limitált mennyiségben készült  párlat igazán különleges, exkluzív csomagolásban várja a szilvapárlat  kedvelőit.

A tavaszi megújulás jegyében a szervezők a bejutást, és a fizetés módját  is leegyszerűsítik: az OTP Bank jóvoltából a kuponos rendszert  felváltja egy új generációs PayPass elektronikus fizetési mód. Minden  látogató a belépőjegye mellé egy ajándék feltölthető kártyát kap,  amellyel gyorsan és könnyen vásárolhat a fesztivál területén, sőt a  rendezvényt követően a kártya további használatára is lehetősége nyílik.

Budapest, V. kerület,
Erzséber tér - 2011. május 5-8-ig

Forrás: utisugo.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!