Budapest - XIII. kerület

2011.05.23. 16:54

Az Életmódnapon a hasznos vizsgálatok mellett a véradóbusz egyik munkatársának táskáját is megfújták

<p>Aki okos tanácsokra szomjazva kereste fel a kitelepült szakértők sátrait a hétvégi Életmódnapon a Szent István parkban, majd megmérette a vérnyomását, a tüdő kapacitását és esetleg a koleszterin szintjét is, az valóban hasznosan tölthette el a kellemes és gazdag kulturális programmal ötvözött szombati napot.</p>

A XIII. kerületi színpadi produkciók mellett az Életmódnapon a különböző szűrővizsgálatoké volt a főszerep. A legtöbben azoknál a sátraknál álltak sorba a látogatók, ahol gyors vizsgálatokat követően pontos képet kaphattak az egészségi állapotukról. Sokan voltak, akik mosolyogva léptek tovább az eredmények megismerése után, de szép számmal akadtak olyanok is, akik kissé elsápadva az eredményektől csendben fogadalmat tettek: elég volt a fokhagymás tokaszalonnákból, a kukta fazékban omlósra főzött füstölt csülkökből, a pacalokból és a tarjákból, a kényelmesre vett, mozgásszegény életvitelből… mert íme, napvilágra kerültek a szervezet vészjelzései.

Az Egészszégnapon a véradás alatt a véradóbusz egyik munkatársának táskáját elemelték

A rendezvényen a hagyományoknak megfelelően ott volt a Vöröskereszt véradó busza is, amelynek személyzete igen szép mérleget zárhatott. Az Egészségnaponnegyvennyolcan adtak vért. Üröm az örömben, hogy a forgalmat kihasználva valaki elemelte a véradóbusz egyik munkatársának táskáját. Az eset kapcsán szomorúan állapíthatjuk meg, hogy legalább egy olyan polgártársunk is elfogadta a szervezők meghívását, akinek az életmódján – lehetőleg a legközelebbi jövőben - a rendvédelmi szerveknek kell majd alakítaniuk.

Forrás: budapest13.hu


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!