Budapest - XIX. kerület

2011.05.23. 15:03

Önkéntesek takarítottak a kispesti kiserdőben

<p>Építési törmeléket, zöldhulladékot, valamint több száz zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze önkéntesek két kispesti erdős területen szombat délelőtt. Az egész országra kiterjedő Teszedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért! Elnevezésű közösségi akciót a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint az Önkéntes Központ Alapítvány szervezte.</p>

Az Önkéntesség Európai Évében indított országos kezdeményezéssel az volt a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet az önkéntes tevékenységek társadalmi értékeire, valamint arra, hogy kellő odafigyeléssel, összefogással elősegíthetjük környezetünk megóvását. A szombati kispesti akcióban mintegy hetvenen – civil szervezetek tagjai és magánszemélyek –  takarítottak a kiserdő két szakaszán: a Víztoronytól a Szabó Ervin utcáig, valamint a KÖKI-től a Határ útig tartó részeken.

A takarítás során szinte minden szeméttípus előfordult a kispesti kiserdőben

Részt vett a munkában Dr. Tarnai Richárd országgyűlési képviselő, Vinczek György alpolgármester, valamint három önkormányzati képviselő – Bogó Józsefné, a Környezetvédelmi Bizottság elnöke, Lazányi Ferenc, az Ügyrendi és Közbeszerzési Bizottság elnöke és Gerháth Csaba környezetvédelmi tanácsnok – is. Az önkéntesek összesen közel 300 zsák szemetet szedtek össze, valamint több m³-nyi építési törmeléket és zöldhulladékot gyűjtöttek be. A hulladék elszállításáról az akció szervezői gondoskodtak.

Forrás: kispest.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!