Elvezetik a vizet a XVIII. kerületben

<p>Nem csak a fővárost sújtja a bel- és árvízből adódó, véget nem érő gondok sorozata, hanem egész Európát, ott is leginkább a Kárpát medencében élők életét nehezíti meg. A XVIII. kerület lakói gyakran közlekedtek csónakkal, mikor nagyobb mennyiségű csapadék zúdult le.</p>

Ez nem tartható állapot. Az alapvető probléma az, hogy mindig nagyon tudunk sajnálkozni,  amikor már baj van, de ha valamelyest elhárítottuk a problémát,  hajlamosak vagyunk elfelejteni és nem foglalkozni vele. Aztán láss csodát, megint előjön a baj és megint ígéretet teszünk, hogy most változtatunk. Így van ez az ár- és belvizeknél is. Elég lenne előtte megtenni az  óvintézkedéseket, mint aztán évek munkáját darabjaiból összeszedni. 

Mindenhol meg kéne erősíteni a gátakat és megoldani a csatornázást

A XVIII. kerület Önkormányzata ígéretet tett, hogy a  kerületben megoldja a vízelvezetést és többet nem kell csónakba szállniuk az embereknek, ha egy-egy esős nap után haza szeretnének  jutni. A legkritikusabb helyzet a Dugonics, Margó Tivadar és Madách utcában van, ezeken a területeken ugyanis nincs kiépített  csatornahálózat, ami elvezetné a víz nagy részét. Az  alpolgármester szerint erre nincs is szükség.

Arra a megoldásra jutottak, hogy építenek egy szikkasztó kutat.  Az építkezés már régen elkezdődhetett volna, talán  már vége is lenne, de néhány lakó miatt csúszott az egész program.A kivitelező azt ígéri egy hónapon belül, még júniusban elkészül, ezzel  megoldva a probléma jelentős részét, és eltüntetve a belvíz nagyját is.

Forrás:
18kerulet.hu


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!