Budapest - XXI. kerület

2011.02.25. 17:45

A csepeli Jároszkievicz Krisztián az Év sportolója

<p>A csepeli KirályTeam Kick-boxosa, Jároszkievicz Krisztián, a kajakos Janics Natasa, és a tornász Berki Krisztián holtversenyben lett az Év sportolója.</p>

A díjakat a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) Gáláján adták át, a gödöllői Grassalkovich-kastély dísztermében. A sportolókat, sportvezetőket, sportorvosokat és újságírókat 2010 eredményei alapján díjazták.

A két Krisztián, a küzdősportok világjátékán aranyérmes Jároszkievicz, és a világbajnok tornász Berki személyesen, míg a világklasszis kajakozó, Janics Natasa -törökországi edzőtáborozása miatt- csak „lélekben” vehette át a kitüntető címet Gémesi Györgytől, a Nemzeti Sportszövetség elnökétől. A csepeli sportoló tehát duplázott, hiszen a XXI. kerületben már megkapta ezt a címet, és most országos szinten is elismerték kiváló teljesítményét.

A sportszakmai szervezetek jelölései alapján az NSSZ elnöke döntött a díjazottak személyéről

Jároszkievicz mellett Janics és Berki is duplázott, hiszen a 2010-es teljesítményükért korábban a sportújságírók szavazatai alapján lettek év legjobbja. Az év edzője kategóriában is született csepeli elismerés: Király István, a KirályTeam vezetője kapta a harmadik díjat, Mocsai Lajossal, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának vezetőedzőjével holtversenyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!