Bulvár, celeb

2010.09.29. 10:42

Íme a legújabb premierfilmek!

<p>A Dumas, a Mary és Max, a Nők férfiak nélkül, a Pancser Police, a Sammy nagy kalandja - A titkos átjáró, és a Tőzsdecápák - A pénz nem alszik című filmek várják a mozirajongókat.</p>

Dumas

(L autre Dumas/Dumas)

 

Színes, feliratos, francia életrajzi dráma, 105 perc, 2010.

rendező: Safy Nebbou
forgatókönyvíró
: Safy Nebbou, Gilles Taurand
zeneszerző
: Hugues Tabar-Nouval
operatőr
: Stéphane Fontaine
producer
: Dominique Janne, Frank Le Wita, Marc de Bayser
vágó
: Bernard Sasia
szereplő(k):
Gérard Depardieu (Alexandre Dumas),Benoît Poelvoorde (Auguste Maquet), Dominique Blanc (Céleste Scriwaneck), Mélanie Thierry (Charlotte Desrives), Catherine Mouchet (Caroline Maquet), Jean-Christophe Bouvet (M. Bocquin), Philippe Magnan (François Guizot), Florence Pernel (Ida Ferrier Dumas)

Bemutató dátuma: 2010. szeptember 30. (Forgalmazó: Mokép)

Mindenki tudja, hogy Alexandre Dumas A három testőr világhírű szerzője, de hányan tudják, hogy a mestermű társ-írója egy bizonyos Auguste Maquet? Nem sokan, mivel neve soha nem szerepelt a könyvborítókon. Tűz és víz, extrém különcség és csöndes szorgalom ellentéte a két ember, mégis elszakíthatatlan barátság és alkotó közösség jellemzi kapcsolatukat. Mindaddig, amíg fel nem tűnik a színen Charlotte Desrives, a gyönyörű fiatal lány, aki börtönben sínylődő apja kiszabadítása érdekében elbűvöli az általa Dumasnak vélt Maquet-et. Ő megpróbál ellenállni a kísértésnek, de a lány annyira csodálja "őt" és elképesztően vonzó. Ez a kavarodás az alkotópáros munkájára is kiható konfliktust eredményez.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!


Mary és Max

(Mary and Max)

 

Színes, fekete-fehér, feliratos, ausztrál animációs film, 92 perc, 2009.

rendező: Adam Elliot
forgatókönyvíró
: Adam Elliot
zene
: Dale Cornelius
narrátor
: Barry Humphries
vágó
: Bill Murphy
szereplő(k):
Toni Collette (Mary Daisy Dinkle eredeti hangja), Philip Seymour Hoffman (Max Jerry Horovitz eredeti hangja), Eric Bana (Damien eredeti hangja), Bethany Whitmore (fiatal Mary eredeti hangja), Renée Geyer (Vera eredeti hangja), Ian Molly Meldrum (hajléktalan eredeti hangja), Michael Ienna (Lincoln eredeti hangja)

Bemutató dátuma: 2010. szeptember 30. (Forgalmazó: Szimpla Film Kft.)

Adam Elliot, az Oscar-díjas Harvie Krumpet rendezőjének új egész estés filmje, a Mary és Max. A történet egy valószínűtlen barátságról szól: a pangó, ausztrál kertvárosi közegben élő Mary találomra levelet ír egy New York-i ismeretlennek, a magányos, enyhén autista brooklyni nyugdíjas Max Horowitznak. Bár soha életükben nem találkoznak, az évtizedes levelezés során egymás életének legfontosabb szereplőivé válnak.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!



Nők férfiak nélkül

(Zanan-e bedun-e mardan/Women Without Men)

 

Színes, feliratos, német-osztrák-francia filmdráma, 95 perc, 2009

rendező: Shirin Neshat
író
: Shahrnoush Parsipour
forgatókönyvíró
: Shirin Neshat
zeneszerző
: Ryuichi Sakamoto
operatőr
: Martin Gschlacht
vágó
: Jay Rabinowitz
szereplő(k):
Shabnam Toloui (Munis), Pegah Ferydoni (Faezeh), Arita Shahrzad (Farrokhlagha), Tóth Orsolya (Zarin), Navíd Akhavan (Ali), Bijan Daneshmand (Abbas), Mina Azarian (Zinat), Rahi Daneshmand (katona)

Bemutató dátuma: 2010. szeptember 30. (Forgalmazó: Mozinet)

Az 1953-as, CIA által támogatott iráni hatalmi puccsot követő időkben járunk. Tanúi lehetünk annak, hogy ebben a kaotikus, bizonytalan korban négy, egymás számára teljesen idegen nő sorsa miként fonódik össze. Egy gyönyörű kertben találkoznak, ahova férfiak nem tehetik be a lábukat. Itt ismerik meg egymást, és lelik meg saját szabadságukat, vigaszukat, és találnak megértő társakra a másikban.

A háttérként funkcionáló történelmi esemény tükrében láthatjuk kibontakozni az iráni nők életét: szenvedésüket, elnyomottságukat, és a szabadság utáni vágyukat, amit a társadalom írott-íratlan szabályai nem biztosítanak számukra. Az emigrációban élő Shahrnush Parsipur nagysikerű, hazájában betiltott regényéből készült alkotás csodaszép környezetben, a négy nő történetén keresztül ad hiteles korképet az 1950-es évek Iránjáról.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!



Pancser Police

(The Other Guys)

 

Színes, magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték, 107 perc, 2010.
Dolby Digital

rendező: Adam McKay
forgatókönyvíró
: Adam McKay, Chris Henchy
operatőr
: Oliver Wood
producer
: Patrick Crowley, Jimmy Miller
vágó
: Brent White
szereplő(k):
Mark Wahlberg (Terry Hoitz nyomozó), Will Ferrell (Allen Gamble nyomozó), Samuel L. Jackson (Highsmith), Dwayne "The Rock" Johnson (Danson), Eva Mendes (Sheila Gamble), Lindsay Sloane (Francine), Michael Keaton (Gene Mauch parancsnok), Anne Heche (Pamela Boardman), Steve Coogan (David Ershon)

Bemutató dátuma: 2010. szeptember 30. (Forgalmazó: Intercom)

Sokféle rendőr van: vannak a gyors, kemény zsaruk, akik mindig tudják, mit kell mondani, ha végre szembetalálkoznak a főgonosszal. Persze akadnak olyanok is, akik jobban érzik magukat a központban, amikor az íróasztaluknál ülhetnek, és jelentést írhatnak. Allen (Will Ferrell), a gyilkosságiak könyvelője legalábbis ilyen. Társát, Terryt (Mark Wahlberg) azért más fából faragták, de amióta egy túl gyorsan elsült pisztolynak köszönhetően nyilvánosan megszégyenült, Allen mellé osztották be. Ők ketten csak messziről bámulják az ügyosztály menő kopóit Dansont és Manzettit (Dwayne Johnson és Samuel L. Jackson), míg végül egyszer úgy hozza a sors, hogy kénytelenek a helyükre lépni. Eljön a nagy lehetőség, hogy megmutassák, ők is igazi rendőrök; végre bebizonyíthatják, bennük is ott bujkál valahol az elszánt nagyvárosi cowboy - de sajnos, minden egészen másképp alakul, mint ahogy elképzelték.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!



Sammy nagy kalandja - A titkos átjáró

(Sammy s avonturen: De geheime doorgang/Sammy s Adventures: The Secret Passage)

 

Színes, magyarul beszélő, belga animációs film, 88 perc, 2010., nincs kh.

rendező: Ben Stassen
forgatókönyvíró
: Domonic Paris
zeneszerző
: Ramin Djawadi
producer
: Gina Gallo, Mimi Maynard, Domonic Paris, Ben Stassen, Caroline Van Iseghem
szereplő(k):
Billy Unger (Sammy eredeti hangja), Jenny McCarthy (Shelly eredeti hangja), Melanie Griffith (Snow eredeti hangja), Anthony Anderson (Ray eredeti hangja), Tim Curry (Fluffy eredeti hangja), Kathy Griffin (Vera eredeti hangja), Ed Begley Jr., Pat Carroll

Bemutató dátuma: 2010. szeptember 30. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

1959-et írunk. Sammy a tengeri teknős, ahogy megszületik Kalifornia tengerpartján, bemászik a vízbe és azonnal megtalálja, majd el is veszíti élete szerelmét, a gyönyörű és szintén bébi teknős Shellyt. Minden teknős elindul felfedezni az Óceánt mielőtt visszatér a partra ahol született, így tesz Sammy is, aki a hősies utazás során minden veszélyt kicselez annak reményében, hogy újra lássa Shellyt. Sammy 50 éven át járja a világ Óceánjait miközben legjobb barátjával, Ray-jel együtt tapasztalja meg, hogy az emberek hogyan ártanak a Földnek. Sammy piranhákkal harcol, megmenekül egy halászsas elől és misztikus úti titkok után kutat. Majd egy nap, számos kihívást túlélve, Sammy megtalálja Shellyt. Ő sem felejtette el Sammyt soha.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!



Tőzsdecápák - A pénz nem alszik

(Wall Street: Money Never Sleeps)

 

Színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 135 perc, 2010.
Dolby Surround

rendező: Oliver Stone
forgatókönyvíró
: Allan Loeb, Stanley Weiser, Oliver Stone
operatőr
: Rodrigo Prieto
producer
: Michael Douglas, Eric Kopeloff, Edward R. Pressman, Oliver Stone
vágó
: David Brenner, Julie Monroe
szereplő(k):
Michael Douglas (Gordon Gekko), Shia LaBeouf (Jacob Moore), Carey Mulligan (Winnie Gekko), Charlie Sheen (Bud Fox), Martin Sheen (Carl Fox), Susan Sarandon (Sylvia Moore), Josh Brolin (Bretton James), Frank Langella (Lewis Zabel)

Bemutató dátuma: 2010. szeptember 30. (Forgalmazó: Intercom)

Gordon Gekko (Michael Douglas) az egykori legendás pénzügyi titán és manipulátor kiszabadul a börtönből, és vissza akar szerezni mindent, amit elveszített: nemcsak hatalomra, pénzre, de a lánya, Winnie (Carey Mulligan) szeretetére is vágyik, aki egy feltörekvő bróker, Jacob (Shia LaBeouf) menyasszonya. Ezért Gekko a családi béke kedvéért szárnyai alá veszi a kezdő idealista fiatalembert.

Jacob korábbi mentora különös halált halt nemrég. A fiú gyanakszik, a nagy öreg pedig hamarosan ismét belekeveredik a pénzért és a sikerért folytatott gyilkos játszmába. Miközben a Wall Streeten fokozódik a gazdasági válság okozta pánik, mester és tanítványa életük legkockázatosabb vállalkozásába kezdenek.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!



// <![CDATA[

</script>

// ]]>

// ]]>]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!