Bulvár, celeb

2010.10.26. 16:44

Íme a legújabb premierfilmek!

<p>Az amerikai, a Dobogó kövek, a Képzelt szerelmek, a Könnyű nőcske, a Mindszenty - Szeretlek, a Faust, és a Fűrész 3D várja a mozifanatikusokat.</p>

Az amerikai

(The American)

 

Színes, feliratos, amerikai filmdráma, 103 perc, 2010.
16+
Dolby Digital

rendező: Anton Corbijn
forgatókönyvíró
: Rowan Joffe
zeneszerző
: Herbert Grönemeyer
operatőr
: Martin Ruhe
producer
: Anne Carey, George Clooney
vágó
: Andrew Hulmer
szereplő(k):
George Clooney (Jack), Violante Placido (Clara), Thekla Reuten (Mathilde), Paolo Bonacelli (Benedetto atya), Irina Björklund (Ingrid)

Bemutató dátuma: 2010. október 28. (Forgalmazó: Palace Pictures)

Jack a bérgyilkosság művésze, jó referenciákkal, aki folyamatosan mozgásban és mindig résen van. Egy balul elsült akció után megfogadja, hogy a következő munka lesz az utolsó. Ez az utolsó küldetés Itália vadregényes dombjai közé egy olasz kisvárosba szólítja. De Jack számára minden helyszín csapda és minden ember egy potenciális fenyegetés. Maga is meglepődik, amikor mégis bensőséges beszélgetésbe bonyolódik egy pappal és szerelmi viszonyba keveredik egy helyi szépséggel. Ugyanakkor egy veszélyes árnyfigura is a nyomában van és talán titokzatos megbízója sem teljesen az, aminek látszik.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!


 Dobogó kövek

 

Színes, magyar játékfilm, 102 perc, 2010.
16+
Stereo

rendező: Martin Csaba
forgatókönyvíró
: Martin Csaba
zeneszerző
: Molnár Attila
operatőr
: Mayer Zoltán
producer
: Martin Csaba, Tímár Dávid, Deák Péter, Füzesi Zsolt
társrendező
: Tokay Péter
vágó
: Martin Csaba
szereplő(k):
Martin Csaba (Patrik), Molnár Attila (Félix), Pindroch Csaba (Ricsi), Czupi Kála (Fanni), Tánczos Tamás (Géza), Ilyés József (Alf), Szilágyi István (Papi), Harna Péter (Kocsor Feri), Szabó Kimmel Tamás (Sziráki Peti)

Bemutató dátuma: 2010. október 28. (Forgalmazó: Drastique Kft.)

Egy debreceni fiatalokból álló, öt tagú baráti társaság szíve-lelke és központi figurája Patrik és Félix, akik gyerekkori jóbarátok. Félix egy szoftverfejlesztő cégnél dolgozik mint teszter, Patrik pedig alkalmi munkákból finanszírozva tengeti mindennapjait.

Békés, bár cseppet sem könnyű életük azonban gyökeres fordulatot vesz, amikor az anyagi problémákkal küzdő Félixet kirúgják az állásából, Patrik pedig egy zsebkendőnyi, dobogókői, értéktelen birtok mellé még hatalmas tartozást is örököl nagyapjától.

A két főhős és a kis társaság többi tagja; egy chip-n-dale táncos, egy hacker és a segítőkész barátnő összefognak, hogy gyorsan és egyszerűen pénzt kerítsenek. Tervük, hogy Félix volt munkahelyéről meglovasítsanak egy nagyértékű szoftvert, azonban egész másként alakul, mint ahogyan azt kieszelték.

Az eseményekbe ráadásul Ricsi, Patrik kétes jellemű unokatestvére is belekavar. Megtudja ugyanis, hogy unokaöccse frissen örökölt dobogókői telkén a régi hun legenda szerint a felbecsülhetetlen értékkel bíró "dobogó kövek" vannak elásva.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!



Képzelt szerelmek

(Les amours imaginaires/Heartbeats)

 

Színes, feliratos, kanadai romantikus dráma, 102 perc, 2010.
16+
Dolby Digital

rendező: Xavier Dolan
író
: Xavier Dolan
operatőr
: Stéphanie Anne Weber Biron
producer
: Xavier Dolan, Carole Mondello
szereplő(k):
Xavier Dolan (Francis), Monia Chokri (Marie), Niels Schneider (Nicolas), Anne Dorval, Louis Garrel

Bemutató dátuma: 2010. október 28. (Forgalmazó: Szuez Film Kft.)

Francis (Xavier Dolan) és Marie (Monia Chokri) közeli barátok, egy este találkoznak Nicolas-val (Niels Schneider), egy vidéki fiatalemberrel, aki épp akkor érkezik Montréalba. Randiról randira, percről percre láthatjuk, ahogy Francis és Marie egyre mélyebbre szédülnek érzelmes képzelgéseikben és vad vágyaikban. Rövid idő múlva azonban az új jövevény kegyeiért versengve szállnak egymás ellen szerelmi párbajba, ami persze, megbonthatatlannak hitt barátságukat is veszélyezteti.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!



Könnyű nőcske

(Easy A)

 

Színes, feliratos, amerikai romantikus vígjáték, 125 perc, 2010.
16+
Dolby Surround

rendező: Will Gluck
író
: Bert V. Royal
zeneszerző
: Brad Segal
operatőr
: Michael Grady
producer
: Zanne Devine, Will Gluck
vágó
: Yana Gorskaya, Susan Littenberg
szereplő(k):
Emma Stone (Olive Penderghast), Amanda Bynes (Marianne), Cam Gigandet (Micah), Stanley Tucci (Dill Penderghast), Patricia Clarkson (Rosemary Penderghast), Penn Badgley (Woodchuck Todd), Malcolm McDowell (Gibbons igazgató), Lisa Kudrow (Mrs. Griffith), Thomas Haden Church (Mr. Griffith), Alyson Michalka (Rhiannon)

Bemutató dátuma: 2010. október 28. (Forgalmazó: Intercom)

Olive (Emma Stone) egy hétköznapi lány, aki nem nagyon tűnik ki a többiek közül, és a fiúkkal is hadilábon áll. Egészen addig míg egy véletlen hazugság, és egy gyorsan terjedő pletyka a népszerűségi lista legfelső fokára emeli. Szexuális szolgáltatásokat (persze csak átverésből) nyújt mindazoknak a sulitársainak, akiknek nem jutott barátnő, és ezt cikinek érzik. Olive szíve megesik rajtuk, de egy idő után már nem csak ez áll a hazugságok hátterében.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!



Mindszenty - Szeretlek, Faust

 

Színes, magyar játékfilm, 100 perc, 2010 (12)

rendező: Pozsgai Zsolt
forgatókönyvíró
: Pozsgai Zsolt
operatőr
: Győri Márk
producer
: Sipos József
vágó
: Eőri Szabó Zsolt
szereplő(k):
Lux Ádám (Mindszenty József), Kautzky Armand (Jávor Pál), Fazekas Zsuzsanna, Fazekas Andrea

Bemutató dátuma: 2010. október 28. (Forgalmazó: Mokép)

Pap és Színész. Mindszenty József, a püspök - Jávor Pál, a Színész. Közös sors 1944-ben, a sopronkőhidai fegyházban. A találkozásból pokoljárás lesz. Jávor végigvezeti a Papot életének legfontosabb állomásain addig - és a jövőben, haláláig. Hogy a Pap eldönthesse, vállalja-e a gyötrelmes életet. Közben a háttérben az egész magyar XX. század. Ismert történelmi alakok, nem ismert helyzetek. A szenvedélyes út tétje maga az Élet. A film alapjául szolgáló előadás tizenhat évig volt színpadon, ugyanazokkal a színészekkel, akik most is a főszereplők, a sikersorozat most a filmvásznon folytatódhat. Szeretlek, Faust

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!



Fűrész 3D

(Saw 3D)

 

Színes, feliratos, kanadai-amerikai horror, 90 perc, 2010.
BA

rendező: Kevin Greutert
forgatókönyvíró
: Marcus Dunstan, Patrick Melton
operatőr
: Brian Gedge
producer
: Mark Burg, Oren Koules
vágó
: Andrew Coutts
szereplő(k):
Tobin Bell (Jigsaw / John), Cary Elwes (Dr. Lawrence Gordon), Costas Mandylor (Mark Hoffman), Betsy Russell (Jill Tuck), Sean Patrick Flanery (Bobby Dagen), Gina Holden (Joyce), Tanedra Howard (Simone), Shauna MacDonald (Tara)

Bemutató dátuma: 2010. október 29. (Forgalmazó: Budapest Film)

Fűrész sorozat hetedik részében teljesen új, eddig soha nem látott módon nézhetjük Jigsaw játékszereinek működésbe lépését. A Fűrész 3D-ben halálos harc bontakozik ki Jigsaw öröksége körül, a halálos csapdák eddigi túlélői összefognak, és megpróbálnak a játékok mélyén rejlő sötét titok nyomára bukkanni.

Kattintson a képre, és nézze meg a filmelőzetest!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!