Bulvár, celeb

2011.05.11. 21:13

Megnyílt a cannes-i filmfesztivál

<p>Cannes - Woody Allen "Midnight in Paris" című filmjének bemutatójával megnyílt szerda este a 64. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál.</p>

Az eseményt Bernardo Bertolucci nyitotta meg, miután átvette az életművéért neki ítélt Arany Pálmát. A 71 éves olasz rendező Woody Allennek, Robert De Nirónak, a zsűri elnökének, valamint azoknak az olaszoknak ajánlotta, "akinek van erejük és energiájük küzdeni, kritizálni és felháborodni".

A május 22-ig tartó nemzetközi fesztivál versenyprogramjában húsz játékfilm küzd a fődíjért, az Arany Pálmáért, köztük a spanyol Pedro Almodovar, a dán Lars Von Trier és a belga Dardenne fivérek egy-egy munkája. A versenyprogramon kívül mutatják be Woody Allen moziján kívül egyebek mellett "A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken" című 3D-filmet, de a kritikusok kíváncsiak a Mel Gibson visszatérésének számító, Jodie Foster rendezte "The Beaver" vetítésére is.

Az alkotásokról a kilenctagú zsűri dönt, amelyben az Arany Pálma-díjas Robert De Niro mellett Uma Thurman és Jude Law amerikai színészek, Johnny To hongkongi, Olivier Assayas francia és Mahamat-Saleh Haroun csádi rendező, Martina Gusman argentin és Nansun Shi hongkongi producer, valamint Liv Ullmann és Ingmar Bergman lánya, a filmkritikusként dolgozó Linn Ullmann.
A filmfesztivál Caméra d Or zsűrijében a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatója, Vezér Éva is részt vesz.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!