Bulvár, celeb

2018.05.13. 09:48

12 sztár, aki jobb hellyé tette a világot

Az valószínűleg senki számára nem titok, mennyire gyakori a sztárok körében a jótékonykodás és a nemes célokért való küzdelem, mint például felhívni a figyelmet a klímaváltozásra, az egészségügy fontosságára vagy akár az éhezésre. Összegyűjtöttünk 12 olyan hírességet, akik szerintünk a leginspirálóbb és legmenőbb dolgokat tették azért, hogy világunk jobb hely legyen. Ahhoz pedig, hogy törődjünk azokkal, akik segítségre szorulnak, még sztárnak sem kell lennünk!

Az valószínűleg senki számára nem titok, mennyire gyakori a sztárok körében a jótékonykodás és a nemes célokért való küzdelem, mint például felhívni a figyelmet a klímaváltozásra, az egészségügy fontosságára vagy akár az éhezésre. Összegyűjtöttünk 12 olyan hírességet, akik szerintünk a leginspirálóbb és legmenőbb dolgokat tették azért, hogy világunk jobb hely legyen. Ahhoz pedig, hogy törődjünk azokkal, akik segítségre szorulnak, még sztárnak sem kell lennünk!

1. Jennifer Lawrence és közeli barátja

Az Éhezők Viadala sztárja sosem hagyta cserben iskolai legjobb barátját, aki szomszédja és legnagyobb rajongója is egy személyben. Amikor gimnáziumba jártak, a színésznő segítette győzelemre a Down-szindrómás Andy-t az "iskola legnépszerűbb fiúja" versenyen. A két barát azóta is szorosan tartja a kapcsolatot egymással, a látogatások mellett gyorshívóra is mentették egymás telefonszámát.

2. Leonardo DiCaprio és a vadon élő állatok

Az Oscar-díjas színész 1998-ban, még a Titanic előtt alapította meg a Leonardo DiCaprio Alapítványt, aminek fő célja a természetvédelem népszerűsítése, a vadon élő állatok támogatása, valamint a veszélyeztetett ökoszisztémák védelme. Leo célja, hogy felhívja a média figyelmet a környezettudatosságra, de portfóliójában a kaliforniai cápák és afrikai elefántok védelmétől egészen a megújuló energiáig rengeteg innovatív ötlet szerepel.

3. Matt Damon és a víz

A Bourne-filmek sztárja társalapítója a non-profit, Water.org szervezetnek, ami igyekszik a lehető legtöbb harmadik világbeli háztartásba tiszta vizet és víztisztító eszközöket biztosítani. A figyelemfelhíváson kívül a szervezet még a Stella Artois sörgyártó vállalattal is összeállt, akik bevételük egy részével támogatják a nemes cél elérését.

4. Julian Moore a légszennyezés és az erőszak ellen

A Bárányok hallgatnak című filmből is ismert színésznő aktív tagja és támogatója a Moms Clean Air Force nevű szervezetnek, melynek célja, hogy az édesanyák egy nagy csapatként, a gyermekeik jövője érdekében álljanak ki a légszennyezettség ellen. Julian Moore támogatja az Everytown for Gun Safety nevű jótékonysági szervezetet is, mely a fegyveres erőszak ellen jött létre.

5. Elton John és a küzdelem az AIDS ellen

Az énekes által alapított Elton John AIDS Foundation anyagi támogatást biztosít olyan szervezeteknek, melyek a HIV vagy AIDS-szel fertőzött népességeken igyekeznek segíteni. Az immár két évtizede létrejött alapítvány a figyelemfelhíváson kívül segíti leküzdeni azt a diszkriminációt, ami a fertőzött betegeket nap mint nap éri.

6. Taylor Swift és a rajongói

Ha rajongókról van szó, Taylor Swift már sokszor bebizonyította, hogy bár manapság ő az egyik legnépszerűbb női előadó, az egyik legkedvesebb és legnagylelkűbb sztár is egyaránt. Egy alkalommal egy 96 éves rajongóját lepte meg karácsonykor, mikor ellátogatott a családhoz, hogy zenélhessen nekik. A fiatal énekesnő gyakran tesz váratlan látogatásokat gyermekkórházakban is, látogatja 13 éves, rákos beteg rajongóját, valamint számtalan adományt küld különböző jótékonysági szervezetnek.

7. Zach Galifianakis és a hajléktalan nő

Mielőtt híres lett, a Másnaposok sztárja gyakran vitte ruháit egy közeli mosodába, ahol egy Elisabeth Haist nevű nő dolgozott. Amikor a színész megtudta, hogy a 87 éves nő hajléktalan lett, vásárolt neki egy lakást. Zach és Elisabeth egyébként azóta is jó viszonyt ápol egymással, gyakran közösen vesznek részt a színész filmjeinek bemutatóin.

8. George Michael és a titkos adományai

A híres énekesről a halála után derült ki, hogy a legnagylelkűbb adakozók egyike volt, ugyanis adományait egész élete során névtelenül kezelte. A jótékonysági szervezeteken kívül senki nem tudta, milyen sokat adakozott a Grammy-díjas előadó.

9. Ben Affleck és a kísérletei, hogy megmentse beteg barátja életét

A két Oscar-díjas színész egy filmforgatás közben ismerkedett össze a 10 éves Joe Kindregan-nel, aki egy ritka idegrendszeri betegségben, a Louis-Bar-szindrómában szenvedett. Miután barátok lettek, Affleck hatalmas támogatója lett az őssejtkutatásnak, adománygyűjtést szervezett, és később beszédet mondott a fiú középiskolai ballagásán. Míg sok azonos betegségben szenvedő gyermek tizenéves koránál nem élhet többet, Joe megélte a 27 éves kort, hála a színész áldozatosságának.

10. Britney Spears táncórái kicsiknek

A 2000-es évek egyik leghíresebb énekesnője egy gyermek táncstúdióban tűnt fel váratlanul, hogy a mit sem sejtő kicsiknek lenyűgőző táncmozdulatokat tanítson. Videóit Instagrammon osztotta meg, hozzátéve, a gyermekeket tanítani óriási örömmel töltötte el őt.

11. Chris Martin és gyermekkórház-látogatásai

A Coldplay énekese is tanúbizonyságot tett jószívűségéről. Chris Martin szinte minden kórházat meglátogat, amikor világszerte turnézik, beszélget és énekel a fiatal betegeknek, ajándékokat hoz, hogy felvidítsa őket. Természetesen ezt se a közösségi média miatt teszi, legtöbbször senki nem tud ezekről a látogatásokról, csak amikor a rajongók észreveszik őt, és megosztják a fotókat online.

12. Adele és a tűzoltós torták

A Hello című sláger énekesnője a tavaly júniusban kigyulladt 24 emeletes londoni lakóház tűzoltóinak áldozatos munkája miatt tett látogatást a főhadiszállásukon. Persze nem egyedül érkezett, tortákat is vitt a bátor tűzoltóknak, majd közösen elfogyasztottak egy teát. Az énekesnő a tűzeset károsultjait is meglátogatta.

Forrás: Brightside


[related-post post_id="3824453"]

[related-post post_id="3824451"]

[related-post post_id="3843630"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!