a házi karanténok miatt

2020.03.17. 13:38

Megnőtt az érdeklődés a poptörténeti relikviák iránt

Egyebek között a Beatleshez kötődő kéziratokat, valamint Doris Day zongoráját nézegetik.

Fotós: NurPhoto

Fotós: NurPhoto

Egy vezető amerikai aukciósház elnöke szerint

a fokozott érdeklődés hátterében az állhat, hogy nagyon sokan vannak házi karanténban a koronavírus járvány miatt.

A Beverly Hills-i Julien's Auctions alapítója, Darren Julien szerint a közelmúltban a szokásosnál tízszer több regisztráció, licit és katalógusrendelés érkezett be hozzájuk két – online is elérhető – áprilisi aukciójukhoz kötődően.

Sok az érdeklődő Olaszországból és Spanyolországból.

Julien szerint miután Olaszország karantén alá került a múlt hét elején, ugrásszerűen megnőtt az olaszországi regisztrációk száma. „Az embereknek kell valami, ami boldoggá és izgatottá teszi őket, hogy kicsit megszakíthassák az otthoni bezártsággal járó rutint” – jegyezte meg az elnök.

Európában több tízmillióan vannak karanténban, miközben a kormányok próbálják megakadályozni a világszerte eddig több mint 6500 ember halálát okozó koronavírus terjedését.

Julien szerint sokan vonzó alternatív befektetésként tekinthetnek a poprelikviákra, miközben a részvény-, az olaj- és az egyéb piacok zuhannak. Hozzátette, az aukciósház a 2008-as válság idején és az azt követő évben is rekorddal zárt, mivel a vagyonos emberek keresték a módját, hogy színesítsék a befektetéseiket.

A Julien's Auctions két áprilisi aukcióján egyebek között Paul McCartney jegyzeteire lehet licitálni, amelyeket a Beatles 1968-as Hey Jude című számához írt.

A dokumentum értékét 220 ezer dollárra (65 millió forint) becsülik. A másik aukción Doris Day amerikai énekesnő, színésznő négy Golden Globe-díja, zongorája és ruháinak gyűjteménye is a tételek között szerepel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!