a házi karanténok miatt

2020.03.17. 13:38

Megnőtt az érdeklődés a poptörténeti relikviák iránt

Egyebek között a Beatleshez kötődő kéziratokat, valamint Doris Day zongoráját nézegetik.

British iconic musician Paul McCartney performs live on stage at The O2 arena during his 'Freshen Up' tour, in London, UK on December 16, 2018. (Photo by Alberto Pezzali/NurPhoto)

Forrás: NurPhoto/AFP

Fotó: Alberto Pezzali

Egy vezető amerikai aukciósház elnöke szerint

a fokozott érdeklődés hátterében az állhat, hogy nagyon sokan vannak házi karanténban a koronavírus járvány miatt.

A Beverly Hills-i Julien's Auctions alapítója, Darren Julien szerint a közelmúltban a szokásosnál tízszer több regisztráció, licit és katalógusrendelés érkezett be hozzájuk két – online is elérhető – áprilisi aukciójukhoz kötődően.

Sok az érdeklődő Olaszországból és Spanyolországból.

Julien szerint miután Olaszország karantén alá került a múlt hét elején, ugrásszerűen megnőtt az olaszországi regisztrációk száma. „Az embereknek kell valami, ami boldoggá és izgatottá teszi őket, hogy kicsit megszakíthassák az otthoni bezártsággal járó rutint” – jegyezte meg az elnök.

Európában több tízmillióan vannak karanténban, miközben a kormányok próbálják megakadályozni a világszerte eddig több mint 6500 ember halálát okozó koronavírus terjedését.

Julien szerint sokan vonzó alternatív befektetésként tekinthetnek a poprelikviákra, miközben a részvény-, az olaj- és az egyéb piacok zuhannak. Hozzátette, az aukciósház a 2008-as válság idején és az azt követő évben is rekorddal zárt, mivel a vagyonos emberek keresték a módját, hogy színesítsék a befektetéseiket.

A Julien's Auctions két áprilisi aukcióján egyebek között Paul McCartney jegyzeteire lehet licitálni, amelyeket a Beatles 1968-as Hey Jude című számához írt.

A dokumentum értékét 220 ezer dollárra (65 millió forint) becsülik. A másik aukción Doris Day amerikai énekesnő, színésznő négy Golden Globe-díja, zongorája és ruháinak gyűjteménye is a tételek között szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!