Ország-világ

2021.02.15. 07:03

Öt éve néz szembe a halállal Pataky Attila

Pataky Attila az elmúlt öt évben többször is farkasszemet nézett a halállal, de egészen tavaly szeptemberig csak belenevetett a szemébe. Végül a koronavírus felülírta benne az elmúláshoz való viszonyát.

Budapest, 2018. október 26. Pataky Attila rockzenész, 1974-től az Edda Művek énekese, dalszövegíró a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban a meghívott vendégek az Edda Művek rockegyüttes megalakulását és pályáját elevenítik fel. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Forrás: MTVA Fotó

Fotó: Zih Zsolt

Pataky Attila öt éve szembenéz a halállal. Az Edda frontembere elárulta: hat évvel ezelőtt, amikor vastagbélrákot diagnosztizáltak nála, rákérdezett egy „látó” barátjánál, hogy meddig fog élni és meg is kapta a választ – írja a Bors.

Saját bevallása szerint azóta több betegséget legyőzött, de a koronavírus végül rádöbbentette, hogy nem szentírás a 2031-es dátum, amit jósoltak neki.

„Én nagyon jóban vagyok a halállal. Az elmúlást az élet részének tekintem és nyugodt is vagyok, mivel hiszek a reinkarnációban”

– mondta Pataky Attila.

Az elmúlást az élet részének tekinti Pataky Attila. Nyugodt, mert hisz a reinkarnációban
Fotó: Bors

 

„Ezért sincs bennem aggodalom amiatt, hogy mi vár rám az élet után, hiszen pontosan tudom. Persze

nem veszem könnyelműen a kérdést, hiszen nemrég megtapasztalhattam, hogy milyen az, amikor nagyon közel van a vége. Az utóbbi öt évben végig itt lihegett a nyakamban a halál.

Öt éven át cipeltem valamiféle karmikus csomagot, amiben jó pár betegség volt elrendelve nekem kezdve a ráktól a kutyafüléig minden. Ennek a csomagnak az utolsó és egyben legtanulságosabb eleme volt a koronavírus” – mondta a Borsnak Pataky Attila, aki bár tudni véli halála pontos dátumát, a felépülése után úgy döntött, jobb, ha mindent elrendez, még ha az a bizonyos „kilépési évszám” még messze is van.

„Muszáj gondolnom azokra, akikért felelősséggel tartozom, vagyis a családtagjaimra, a zenésztársaimra és néhány szorosabb barátomra” – magyarázta.

Végrendeletet is írt

„Az ugyanis nem lehetséges, hogy miután én elhagyom ezt a testet, nekik bármiféle általam hitehagyott problémával kelljen szembesülniük. Nem kerülgetem a forró kását, kimondom, ahogy van: mindent lepapíroztam, mert nem szeretnék katyvaszt és vitás kérdéseket hagyni magam után. Ez megnyugvást adott” – jelentette ki az Edda frontembere, aki nem csupán materiális, de szellemi síkon is igyekezett elrendezni mindent, amióta megszabadult a koronavírus szorításából.

Pataky Attila és felesége, Orsi 2014 óta élnek boldog házasságban
Fotó: Bors

 

Bocsánatot kért és megbocsátott

„Azt sem szeretném, ha bárki haraggal a szívében emlékezne majd rám. Én sok éve óriási elfogadással élem az életem, de persze ez nem azt jelenti, hogy nem voltak vitáim vagy nem voltak olyanok, akiket az életem során akaratomon kívül megsértettem. Elsőként magamba néztem és megbocsátottam mindenkinek, aki valaha ártott, vagy ártani akart nekem. Majd szép sorban elnézést kértem mindenkitől, aki vélt vagy valós okból haragudhatott rám.

Én most tiszta lappal állok itt, és ha csak tehetem, a jövőben már az apró konfliktusokat is kerülni fogom, mert patyolattisztán szeretném itt hagyni ezt a porhüvelyt, váljon is el tőle a lelkem bármikor”

– mondta a legendás zenész, aki láthatóan visszanyerte korábbi formáját, és újra kicsattan az egészségtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!