Bulvár-celeb

2021.03.23. 09:01

Folyamatosan pornóval zavarják az online órákat – teljesen kiakadtak a szülők

A probléma november óta tart: tavaly ősz óta pornóval zavarják az online órákat az egyik középiskola diákjainál. A szülők többségénél elszakadt a cérna.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Egy kolozsvári középiskola online órái közben rendszeresen pornó tartalom jelenik meg a gyerekek előtt. A tanórákat már ősz óta rendszeresen zavarja valaki. Az ismeretlen tettes főleg pornót sugároz, de volt olyan, is, amikor csak zenével vagy más szöveggel zavarta meg az tanítást.

A szülők és tanárok tehetetlenek, ráadásul a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) sem tudta azonosítani a tetteseket,

ezért a felháborodott gondviselők végül az utcára vonulnak, hogy felhívják a figyelmet a lehetetlen helyzetre – írja a Transindex nyomán a Ripost.

Kiderült: a Romulus Ladea Képzőművészeti Iskola az úgynevezett Adversio platformot használja, az online órák ezen a felületen keresztül érhetők el. Ezen felületen dokumentumokat is meg lehet osztani, tehát alkalmas online napló vezetésére és a tanárok a diákokról is tudnak megjegyzéseket írni a szülők tájékoztatására. Csakhogy létezik a rendszernek egy gyenge pontja: ha egy kívülálló megszerzi a csatlakozáshoz szükséges linket, akkor gond nélkül kapcsolódhat az amúgy zárt rendszerhez. Így egyesek szerint

az sem elképzelhetetlen, hogy maguk a diákok adják tovább a linket iskolán kívüli személyeknek, akik aztán pornóval zavarják az online órákat.

Romániában is, mint sok már országban, digitális oktatás zajlik a koronavírus járvány miatt. Ráadásul a szomszédos országban már ősszel is zárva voltak az iskolák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!