Bulvár-celeb

2021.04.05. 15:05

Durva: ez az oka, hogy egyre kisebb a férfiak hímtagja

Egy kutatás döbbenetes adatokat tárt a nyilvánosság elé : egyre kisebb az átlagos péniszméret.

Forrás: Shutterstock

Ahogy telnek az évtizedek, egyre kisebb az átlagos péniszméret egy kutatás szerint. A döbbenetes jelenségről egy vezető epidemiológus és környezettudós, Dr. Shanna Swan jelentetett meg nemrégiben egy könyvet, amiből kiderül, hogy

nem csupán a méret, de a termékenység is csökken a férfiak körében.

Ennek pedig a környezetszennyezés az oka – írja a Ripost. A kutatónő által feltárt adatok szerint az egészségtelen életmód is hozzájárul az átlagos péniszméret csökkenéséhez, de a fő ok a levegőben és vízben található szennyeződés.

A műanyag termékekben és a vegyszerekben található ftalátok ugyanis a férfiak és a nők hormonzáhtartására egyaránt rossz hatással vannak.

A ftalátok miatt rugalmasak a műanyag tárgyak, és gyakorlatilag a játékoktól kezdve a kozmetikumokon keresztül az ételek csomagolásáig mindenben megtalálhatók. Így már magzati korban olyan ártalmak érik a babákat, ami miatt a férfiasság mérete az átlagosnál kisebb lesz.

A kutatás során teljes részletességgel fény derült arra is, hogy az anya szervezete hogyan továbbítja ezeket a káros anyagokat a születendő gyermekének. Nem csupán a férfiasság méretét, de a női szexuális vágyat is károsan befolyásolják ezek az ártalmas vegyületek, ráadásul a sperma termékenyítőképessége is csökken emiatt. A nyugati társadalmakban a spermiumok száma 1973 és 2011 között 59 százalékkal csökkent.

De Dr. Swan jó híreket is közölt a könyvében: az Európai Környezetvédelmi Ügynökség intézkedései miatt ma már 41 százalékkal kevesebb mikroszennyeződés található az emberek környezetében, mint húsz évvel ezelőtt. Így van remény arra, hogy ha tovább csökkentik az országok a környezetterhelést, és erőteljesebben lépnek fel a környezetszennyezés ellen, az ijesztő péniszméret csökkenés is visszafordítható, és növekedhet a férfiak nemzőképessége.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!