Bulvár-celeb

2021.05.24. 07:50

Hajszálon múlt az élete: szabadnapos rendőr mentette meg a nyugdíjast

A szabadnapos rendőr autóba pattant, és a családdal együtt keresésére indult az eltűnt nyugdíjas nőnek.

Forrás: Rendőrség / facebook

Fotó: SZABO GABRIELLA

Eltört a combcsontja és átázott a ruhája annak az árokba esett idős nőnek, akinek hajszálon múlt az élete, amikor rátalált a családja. Az idős nő sétálni indult, amikor elesett és megtörtént a baj. Miután hiába keresték a hozzátartozói, a nő férje telefont ragadott: a vonal túloldaláról egy szabadnapos rendőr jelentkezett, aki rögtön a segítségükre sietett – írja Magyar Rendőrség Facebook-oldalán.

 

A szabadnapomat töltöttem, amikor megcsörrent a telefon.

– meséli Pálfi Mihály zászlós, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság zsanai körzeti megbízottja.

„Egy idős férfi, Péter keresett, akivel már évek óta jó a kapcsolatunk. Elmondta, hogy a felesége elment valahová, de órák óta nem ért haza. Telefont nem vitt magával, így nem tudta elérni. Én akkor a feleségemnek segítettem a határban, aki hivatásos vadászként dolgozik”- meséli a döbbenetes hőstettet a szabadnapos rendőr. – „Mondtam Péternek, hogy nekem még legalább 20 perc, amíg visszaérek a faluba. Azt tanácsoltam a férjnek, hogy addig biciklivel vagy autóval ő is nézzen körül, hátha valahol az utcán meglátja a feleségét, illetve mondtam neki, hogy a lányát is felhívom, hogy kapcsolódjon be a keresésbe.”

A szabadnapos rendőr autóba pattant, és az idős nő keresésébe kezdett a családdal, miközben a szervezettebb keresést is megkezdték a rendőrökkel és polgárőrökkel.

Az árokban találtak rá

A szabadnapos rendőr a feleségével egy árokban talált rá a 74 éves idős nőre, aki meghallotta az autójuk közeledtét és kiabálni kezdett.

„Ahogy autóval visszafelé jöttünk a párommal, a falutól mintegy 3 kilométerre, a lehúzott kocsiablakon keresztül meghallottuk az asszony kiabálását. Lenéztünk a domboldalon, és észrevettük az idős nőt az árokban, ahogy az esernyőjével integet.”

Nagyon rossz állapotban volt

Az idős nőre nagyon rossz állapotban talált rá a szabadnapos rendőr: a nő öt órát ázott a szakadó esőben, ráadául nyílt combcsonttörése volt és erősen vérzett. „Pulóverünkkel, kabátunkkal betakartuk őt, hogy melegen tartsuk, ameddig kiérnek a mentősök.” Az aszfaltúttól 3 kilométerre volt az árok, ezért a mentőautót a közeli benzinkútra irányították, ahonnan odavezették a sérülthöz a mentősöket.

Lesre ment

A nő később elmesélte, hogy a férje vadász, és tud egy lesről az erdőben, oda indult sétálni. Visszafelé jövet viszont annyira elfáradt, hogy gondolta, levágja a távolságot, ezért letért a dűlőútról. Amikor a dombhoz ért, elveszítette az egyensúlyát, elesett és eltört a lába. Nem tudott továbbmenni – írja a Ripost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!