Csenger hírei

2010.11.30. 13:38

Csengeri színjátszók Mátészalkán

<p>A csengeri Szivárvány Színház Amatőr Színjátszó Csoport is részt vett a Mátészalkán megrendezésre került XI. Amatőr Színjátszó Találkozón.</p>

A 2000 óta, minden évben megrendezett Amatőr Színjátszó Találkozó november 25-27. között várta a színjátszásban érdekelt csoportokat és a színház kedvelő közönséget. A csengeri Amatőr Színjátszó Csoport tagjai két darabbal mutatkoztak be a találkozón. Az első darab egy vásári komédia volt, amely „Az ellopott kakas” címet viselte. A komédia humoros és dinamikus jelenetei megnevetették a jelenlévő zsűrit és a nézőket. A második darabban egy kabaréjelenet került bemutatásra. A jelenet Rejtő Jenő- Nádasi László „Hallgatás” című műve volt. A szereposztás a következő képen alakult. Amálka és Matild a kávéházba belépő két csevegő kisasszony szerepét, Mursa Barbara és Nagy Andrea alakították. A kávéház kedves pincérnőjét Horváth Károlyné játszotta el. Kovászt, a valutával ügyletelő simlis alakot Katona Levente formálta meg.

Nagy meglepetés

A két főszereplőt Benői Edét – a tápszer gyáros igazgató urat - Nagy Miklós és a könyvekkel kereskedő vigéct – Kucserát - Nagy Imréné testesítette meg. A jelenet környezetét a Szalkai László- terem tette igazán hatásossá és hangulatossá. A darab nem csak a közönség jókedvét fokozta, hanem a zsűri tagjait is jól szórakoztatta. Az előadások után elvonulva a zsűri értékelést tartott a látottakról. Az értékelés folyamán sok tanácsot és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, mely szerint játékunk harmonikus, összehangolt és jól megrendezett volt. Karaktereink hatásosak és hihetőek. A találkozó záró rendezvényén a csoport elismerő oklevelet kapott és nagy meglepetésünkre a Kucserát alakító Nagy Imréné a legjobb férfiszerepet eljátszó elismerését vehette át.

Nemzetközi Betlehemes Találkozó

A csoport tagjai a következő hónapban részt vesznek a Nemzetközi Betlehemes Találkozón Debrecenben, ahol a Csengeri betlehemessel öregbítik a városunk nevét és hagyományait.

A Szivárvány Színház várja azoknak a jelentkezését, akik kedvet éreznek a színjátszáshoz és szeretnének csatlakozni a csoporthoz. Jelentkezni a következő email címen lehetséges [email protected], vagy a www.szivarvanyszinhaz.freewb.hu honlap elérhetőségek oldalán található telefonszámokon. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Katona Levente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!