Debrecen hírei

2012.10.14. 15:37

Parádés papírforma győzelem a bajnoki nyitányon

Vízilabda. Szombaton kora este a Debrecen-Szentes összecsapással kezdetét vette a Vodafone Férfi Vízilabda OB I 2012/2013-as küzdelemsorozata.

Vízilabda. Szombaton kora este a Debrecen-Szentes összecsapással kezdetét vette a Vodafone Férfi Vízilabda OB I 2012/2013-as küzdelemsorozata. A hajdúsági pólósok hazai medencében, közel teltház előtt fogadták a vendégcsapatot, akikkel az elmúlt napokban a Magyar Kupa negyeddöntőjében találkozniuk kellett volna, ám a Szentes egyiptomi túrája miatt visszalépett. A harmadik élvonalbeli szezonjában a célként a dobogót kitűző cívisvárosiaknál Vindischre és Süvegesre eltiltás miatt nem számíthatott Gyöngyösi mester, ennek ellenére csak a győzelem lebegett mindenki szeme előtt a tavalyi nyolcadik helyezettel szemben.

Hamar eldöntötték

A gólgyártást a Debrecen vízilabdacsapatának két világklasszisa kezdte meg, először a világbajnok és olimpiai ezüstérmes Alex Giorgetti duplázott, majd a kétszeres olimpiai bajnok csapatkapitány Varga Tamás talált be Horváth kapujába. Eközben a túloldalon Németh büntetőjét az Európa-bajnok cerberus, Braniszlav Mitrovics védte magabiztosan, majd Giorgetti önmaga harmadik gólját megszerezve beállította az első játékrész 4-0-s eredményét. A második negyedben a házigazdák folytatták a gólzáport, ezúttal Varga Tamás duplázott, Giorgetti és Halek Márton pedig egyszer volt eredményes, a szentesieknek csak szépítésre futotta. Gyöngyösi András tanítványai nagyszerűen védekeztek, a játéktér túloldalán pedig igen nagy arányban használták ki a helyzeteket.

Bebiztosították

A harmadik etapban aztán visszavett a tempóból a házigazda, de ennek ellenére ezúttal sem maradt gól nélkül a Debreceni Sportuszodába kilátogató népes közönség – Szasa Misics és az elmúlt szezont Szentesen töltő tavalyi gólkirály Weszelovszky zörgette meg Horváth hálóját, majd Giorgetti szerezte meg önmaga ötödik találatát. A vendégek próbáltak zárkózni, azonban a kapuját gyakorlatilag elbarikádozó és a második ötméterest is hárító Mitrovicsnak egyetlen egy gólt tudtak begyötörni.

Az utolsó negyedben újra magasabb fokozatra kapcsolt a Gyöngyösi legénység, 5-3-as nyolc percet produkálva magabiztos, kilencgólos sikert arattak. Varga Tamásék a második fordulóban az ősi rivális Ferencváros otthonába látogatnak, csütörtökig pedig az Európa Kupáé lesz a főszerep a Debreceni Sportuszodában. HBN-OLAHA

 

Vodafone Férfi Vízilabda OB I, 1. forduló

Debrecen – Szentesi Vízilabda Klub 16-7 (4-0, 4-3, 3-1, 5-3)

Debreceni Sportuszoda, 900 néző. Vezette: Vojvoda I., Marjay Zs.

DEBRECEN: MITROVICS – Korolija, GIORGETTI 5, VARGA T. 3, Komlósi, LETICA 1, WESZELOVSZKY 3. Csere: Misics 3, Halek 1, Palotás, Kállay. Edző: Gyöngyösi András.

SZENTES: Horváth T. – Tóth P. Nagy M, REGŐS 3, Németh D. 1, Szabó L., Bálint G. Csere: JÓZSA 1, Hegedűs B. 1, Tóth Z. 1, Szabó Z., Pellei, Rébeli-Szabó, Horváth A. Edző: Lukács Dénes.

Kipontozódott: Komlósi P. (19.), ill. Nagy M. (20.), Németh D. (25.), Bálint G. (26.)

Gól – emberelőnyből: 17/8, ill. 8/4.

Gól – ötméteresből: 2/2, ill. 2/0.

 

Mestreszemmel

Gyöngyösi András: - A találkozó előtt féltem, de az elmúlt hetek nehézségei után a vártnál könnyebben vettük az első bajnoki akadályunkat. Ez már egy teljesen más dimenziójú csapat, tele olyan játékosokkal, akik egymaguk képesek eldönteni egy-egy mérkőzést. Jó csapatunk van komoly célokkal, melyeket szeretnénk maradéktalanul véghezvinni, és remélem, a közönségünk is újra beáll mögénk. Úgy érzem, szép évünk lesz!

Lukács Dénes: - Remek csapattól kaptunk ki, igaz, néhány játékosomtól többet vártam. A kiállítások arányát egy kicsit túlzónak érzem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!