Debrecen hírei

2012.10.19. 10:32

Tabaka kettős győzelemre hajt Debrecenben

Debrecen - Idén első alkalommal szerveztek olyan salakmotoros magyar bajnoki küzdelemsorozatot, melynek valamennyi állomásának egyetlen helyszín, nevezetesen Debrecen ad otthont.

Debrecen - Idén első alkalommal szerveztek olyan salakmotoros magyar bajnoki küzdelemsorozatot, melynek valamennyi állomásának egyetlen helyszín, nevezetesen Debrecen ad otthont.Miután kevés salakmotoros váltott magyar licenszet erre az idényre, így külföldiekkel kellett feltölteni a mezőnyt, s a versenykiírás értelmében nemzetközi és magyar bajnoki címért is küzdenek a vaspapucsosok vasárnap 15 órától.

 

Dobogós harcok

Az utolsó forduló előtt még egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a két megmérettetésnek egy bajnoka legyen, de ehhez Tabaka Józsefnek óriási bravúrt kell végrehajtania. A magyarok pontvadászatában Tabaka mögött a második helyen álló tavalyi címvédő Magosi Norbert vállsérülése miatt kényszerpihenőre szorult, így Tabakától szinte lehetetlen elvenni az aranyérmet. Ám a nemzetközi sorozatban Tabaka négy pontos hátrányban van a listavezető lengyel Miesiacz mögött, így nem elég, ha a debreceni vaspapaucsos legyőzi a polákot, több versenyzőnek is így kell tennie ahhoz, hogy a cívis salakszóró megnyerje a szériát.

A magyar bajnokságban ki-ki meccset vív majd a debreceni Szatmári László és a gyulai Benkő Roland, ugyanis két forduló után mindketten 13-13 pontot gyűjtöttek, így a párbajuk győztese állhat majd a dobogó magasabb fokára.

 

Fivérek az oválon

Külön emlékezetes lehet ez a verseny egy ifjú, mindössze 15 éves salakmotoros, Tabaka Róbert számára, aki a közelmúltban szerezte meg a versenyzői licenszet, s ez lesz pályafutása első viadala. A névegyezés nem véletlen, Róbert Tabaka József öccse, így a versenyre kilátogatók annak a nem mindennapi eseménynek lehetnek szemtanúi, hogy egy testvérpár indul a derbin.

A mezőnyt várhatóan Pawel Miesiac, Maciej Kuciapa, Stanislaw Burza, Tomasz Rempala (lengyelek), Andrij Kobrin (ukrán), Maks Gregoric, Samo Kukovica, Matija Duh (szlovének), Ashley Birks (brit) és a magyarok, Bencze Zsolt, Benkő Roland, Nagy Patrik, Szatmári László, Tabaka József, Tabaka Róbert, illetve Tihanyi Sándor alkotja. HBN-BN

 

Nemzetközi egyéni bajnokság:

1. Pawel Miesiac (lengyel) 31 pont, 2. Tabaka József (Debrecen Speedway SE) 27, 3. Magosi Norbert (Debrecen Speedway SE) és Tomasz Rempala (lengyel) 25-25, 5. Stanislaw Burza (lengyel) 24, 6. Szatmári László (Debrecen Speedway SE) 22.

 

Magyar bajnokság

1. Tabaka József 20 pont, 2. Magosi Norbert 16, 3. Szatmári László és Benkő Roland (Gyulai Speedway Club) 13-13, 5. Tihanyi Sándor (Big s MSC) 10, 6. Bencze Zsolt (Track Racing Miskolc) 8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!