Debrecen hírei

2012.11.04. 11:10

DVSC-TEVA: kínos hazai vereség

Labdarúgás. Nem véletlenül nyilatkozta a hátvéd Mészáros Norbert és maga Kondás Elemér vezetőedző is a szombat esti DVSC-TEVA-Paks összecsapás előtt, hogy a paksiak veszedelmesebbek, mint amit a tabellán elfoglalt 14. helyezésük mutat, a vendégek csúnyán megfricskázták a házigazdákat és mindhárom pontot elvitték a Nagyerdőről.

Labdarúgás. Nem véletlenül nyilatkozta a hátvéd Mészáros Norbert és maga Kondás Elemér vezetőedző is a szombat esti DVSC-TEVA-Paks összecsapás előtt, hogy a paksiak veszedelmesebbek, mint amit a tabellán elfoglalt 14. helyezésük mutat, a vendégek csúnyán megfricskázták a házigazdákat és mindhárom pontot elvitték a Nagyerdőről.

Fegyelmezett Paks

Pedig a nagyjából négyezer fős közönség abban bízott az OTP Bank Liga 13. fordulójában megrendezett meccs előtt, hogy a kedvenceik ott folytatják, ahol a legutóbbi hazai derbin, a DVTK ellen abbahagyták: akkor élvezetes összecsapáson, sok helyzetet kialakítva verte a borsodiakat a Loki. A kezdés után sem utalt semmi arra, hogy a debreceniek keserű szájízzel gondolnak majd vissza a Tolna megyeiek látogatására, bár kicsit tompábban indították a fiúk a meccset, Bódi erőteljes lövése majdnem meghozta az áhított vezetést, de Csernyánszki bravúrral védett. Nem sokkal később Adamo Coulibaly már az egykori hajdúsági hálóőr eszén is túl járt, de a lövés pillanatában baljával elpöckölte a labdát a lendülő jobb lába elől...

A paksiakon látszott, hogy összeszedett, fegyelmezett futballra rendelkeztek be, ennek eredményeként a szünetig maradt a 0-0-ás állás.

 

Megragadt a szekér

Sebaj, majd a második félidőben! - gondolhatta a hazai publikum, amikor ismét kifutottak a csapatok az öltözőből. A DVSC-ben Bódit Yannick váltotta, akit húsz percnyi játék után lecserélt Kondás tréner, igaz, az alatt a 20 minutumban történt egy és más. Legfőképpen az, hogy az indiszponáltan futballozó kameruni egy elvesztett labdára éppen csak rápillantott, azonban meg sem kísérelte visszaszerezni, az akció végén pedig Tököli Attila, némi szerencsével, megszerezte a vezetést a Paksnak.

A hátrányba került vendéglátók görcsös rohamozásba kezdtek, az akarattal nem volt baj, de borzalmasan sok volt a pontatlanság a játékukban, különösen a középpályások muzsikáltak gyengén. A piros-fehéreknél - hasonlóan az egy héttel korábbi, fehérvári vesztes mérkőzéshez - nagyon sok volt a halovány teljesítmény, ennek pedig csak vereség lehetett a vége.

A DVSC-TEVA legénysége most nagyon nincs jó passzban, a szakmai stábnak és a játékosoknak közösen kell valamit kitalálniuk, mert az utóbbi két fordulóban megragadt a gárda szekere. Javulni kell, mert a következő körben a Ferencvároshoz utazik a Lokomotív, ami szintén nem ígérkezik sétagaloppnak. HBN-TN

 

Kondás Elemér: Nem véletlenül mondtam meccs előtt, hogy jó a Paks. Rengeteg hibával játszottunk, több gyenge teljesítmény volt a csapatomban. Elég volt egy kihagyás, gólt kaptunk, utána nem sikerültek a megoldásaink. Yannick minden labdát elveszített, a kapott gólunknál vissza kellett volna zárnia, ezért cseréltem le nem sokkal a becserélése után.

Tomiszlav Szivics: Végig jól játszottunk, lezártuk a debreceniek előtt a területet. Első félidőben voltak hibáink, meg kellett nyugodnunk. A rutinos játékosoknak külön gratuláció, jelezték, hogy még mindig jól bírják. Fiolát kiválóan pótolta Szabó, Éger hetek óta remekel

 

OTP Bank Liga, 13. forduló

DVSC-TEVA – MVM Paks 0-1 (0-0)

Debrecen, 4000 néző. Vezette: Szilasi (Lémon, Szalai)

DVSC: Verpecz – Bernáth, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi (Czvitkovics 61.), Varga J., Bouadla, Rezes (Yannick 46., Pölöskey 66.) – Sidibe, Coulibaly

Paksi FC: Csernyánszki - Heffler T., Éger, Szabó J., Csehi T. - Sifter - Kulcsár D. (Bartha 81.), Bori, Lázok (Mészáros I. 92.), Vayer – Tököli (Eppel 85.)

Gól: Tököli (63.)

Sárga lap: Lázok (34.), Sifter (42.), Bouadla (42.), Bernáth (66.), Bori (68.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!