Debrecen hírei

2013.02.21. 13:58

Nagyüzem a Főnix Csarnok jegén

A háromnapos „jégtesztelés” során három szakág versenyeit ingyen tekintheti meg a közönség.

A háromnapos „jégtesztelés” során három szakág versenyeit ingyen tekintheti meg a közönség.Szinkron-, mű-, és gyorskorcsolya tesztversenyekkel vezetik fel péntektől vasárnapig a március 8-10. között megrendezendő Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokságot a debreceni Főnix Csarnokban.

A tesztversenyek pénteken és szombaton a szinkronkorcsolya országos bajnoksággal és a műkorcsolya vidékbajnoksággal kezdődnek, míg vasárnap a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott gyakorolhat a jégen.

Éremesélyes cívisek

A honi szövetség által szervezett szinkronkorcsolya magyar bajnokságra az ország több pontjáról 11 formáció nevezett – a verseny látványosságáról csak annyit, hogy csapatonként egyszerre 16 sportoló lesz a jégen.

A Debreceni Sportcentrum égisze alatt megrendezendő műkorcsolya nyílt vidékbajnokságon 17 egyesület képviseletében összesen több mint 80 versenyző méri össze tudását. Jégre lépnek a rendező Debreceni Sportcentrum–Sportiskola-Jégkarc Egyesület műkorcsolyázói is. Gyulai Györgyi szakosztályvezető 13 benevezett tanítványa akár 9 érmet is begyűjthet. A szinkron- és a műkorcsolya versenyt pénteken (10 órától) és szombaton (8 órától) rendezik.

A vasárnapi Hajdú Kupa rövidpályás gyorskorcsolya tesztversenyen részt vesz a világbajnokságra készülő magyar válogatott. A nemzeti csapat tagjai – köztük a debreceni Nagy Konrád – 11 órától lépnek jégre.

A Főnix Csarnokban megrendezendő háromnapos jeges eseményre a belépés díjtalan.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!