Debrecen hírei

2013.03.08. 08:49

Az érzelmek nem játszanak

Fehérgyarmat, Kisvárda - Fehérgyarmaton férfi, Kisvárdán női megyei rangadót játszanak – bombaformában a Bátor.

Fehérgyarmat, Kisvárda - Fehérgyarmaton férfi, Kisvárdán női megyei rangadót játszanak – bombaformában a Bátor.

 A már péntek este letudott Bőcs–Tiszavasvári összecsapás csupán bemelegítésül szolgált – a java a hét végére maradt a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban. Szombaton három összecsapás növelheti a pulzusszámot, köztük mindjárt az egyik legpikánsabbnak ígérkező Fehérgyarmat–Demecser (kezdés: 18 óra) találkozó. A hatodik pozíciót elfoglaló vendégek edzője, Kósa István a szatmári város szülöttjeként vezeti hadba „fiait”, mindazonáltal az érzelmek nem játszanak: nyilvánvalóan arra törekszik együttesével, hogy kitoljon az otthon különösen acélos Gyarmattal (3. hely).

Ugyanakkor a tabellán második Kisvárda a tavaszi idényben még makulátlan mérleget felmutató Debrecen EAC vendégeként próbál boldogulni. A várdaiak a balszerencsésen elbukott fehérgyarmati parti után legutóbb gond nélkül porolták el a Bőcsöt, mégpedig felettébb masszív védekezést produkálva, amire alapozhatnak az izzasztónak tűnő aktuális meccsen. A Mátészalkai MTK eddig sikerélmény nélkül maradt az új évben és szó mi szó, a negyedik helyen posztoló Berettyóújfalu katlanjában nem lesz egyszerű javítani. Falcsik Miklós fanatizmusa segíthet, persze a tréner elszántsága még kevés az üdvösséghez...

Vasárnap Nádudvaron szerepel a Nyírbátor, amely látványos menetelésbe kezdett. Váczi Sándor téli munkába állása óta előbb Mátészalkán domborított elsőrangúan a gárda, majd a Berettyóújfalura mért csapást – a tizenhárom gólos győzelem azt sejteti, a táblázaton hetedikként jegyzett Bátor formáját nem érheti kritika.

Ugyancsak vasárnap (kezdés:16 óra) játsszák a Kisvárda–Kállósemjén-Kölcsey DSE NB II-es női rangadót. Noha a látogatók ez idáig fényesebben muzsikáltak, mindezt alátámasztandó, az előkelő harmadik helyen táboroznak, azért a házigazdákat (5. hely) sem kell félteni. A Várda az őszi mérkőzésen alulmaradt a bujtosi csarnokban, ezzel együtt megyei riválisok visszavágója háromesélyes.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!