Debrecen hírei

2013.03.12. 17:25

Inog a kispad Bíró Imre alatt?

A DVSC-Fórum legutóbbi, Dunaújváros elleni vereségét követően a szurkolók egy része – közvetlenül a meccs után a Hódosban, illetve később a klub hivatalos honlapjának fórumán – a vezetőedző Bíró Imre lemondását követelte.

A DVSC-Fórum legutóbbi, Dunaújváros elleni vereségét követően a szurkolók egy része – közvetlenül a meccs után a Hódosban, illetve később a klub hivatalos honlapjának fórumán – a vezetőedző Bíró Imre lemondását követelte. Az eredmények, s a mutatott játék valóban nem olyan, mint amit a klub szurkolói szeretnének, ráadásul közeledik a rájátszás, ahol akár a kiesés szele is meglegyintheti a csapatot, ezért a Napló utánajárt, várható-e váltás a Loki kispadján.

Nincs garancia

– Ilyen helyzetben természetesen sok minden felmerül az emberekben – kezdte a beszélgetést Makray Balázs, a csapat ügyvezetője. – A nyáron elkezdtük a munkát, kialakítottunk egy új rendszert, amihez szeretnénk ragaszkodni és hosszú távon működtetni. Ez a szakmai felállás működik, bár nyilván, még mivel ezt a szisztémát minden szereplőnek szoknia kell, ezért van még csiszolni-való a még jobb munkát illetően. A tények, illetve az eredmények az első csapat vonatkozásában valóban nem mellettünk szólnak, de hiszem, hogy a klubot illetően jó az irány, amerre elindultunk.

Egy olyan klubnál, amely ilyen helyzetbe került, mint mi, nagy hiba lenne csak és kizárólag rövid távra tervezni. Most kapkodhatnánk, de semmire sincs garancia, például arra sem, hogy egy új edző csodákat tenne. Mire egy új edző megismerné a csapatot és akklimatizálódna, addigra vége a bajnokságnak. Csak azért nem szabad edzőt cserélni, mert azt még nem csináltuk az év folyamán...

Sokan Bíró Imre szemére vetik, hogy nem megfelelő a csapat motiváltsága, amivel kapcsolatban azt vallom, egy profi gárdánál alapból nem az edzőnek kell motiválnia a játékosokat. Az edzéseken megfelelő a terhelés, jelenleg jó munkát végeznek, azaz több összetevő mellett nem a szakmai stábban látjuk a gyengébb szereplés okát. Ez nem jelenti azt, hogy az edzőket felmentjük a rossz szereplést illetően, hiszen szerves részei a klubnak, csapatnak! Most viszont ők ismerik legjobban a csapatot, a helyzetet, ezért az ő teljes felelősségvállalásukkal és teljes edzői, pedagógusi eszköztárukkal kell elérni a bennmaradást!

Nem legyőzhetetlenek

Való igaz, nem sokat látni és hallani arról, mi zajlik a háttérben a DVSC-Fórum háza táján, talán ez az oka annak, hogy vannak olyan drukkerek, akik azzal vádolják a klubvezetést, ölbe tett kézzel nézik, hogyan esik ki az NB I-ből a Loki. – Ha valóban nem csinálnánk semmit, akkor beborulna a cég, de erről szó sincs. Mindig is hangsúlyoztuk, addig nyújtózkodunk, amíg a takarónk ér, ennek megfelelően a korábbiakkal ellentétben semmiféle tartozásunk nincs a sportolók felé.

A jelenlegi keretből próbáljuk kihozni a maximumot, aminek érdekében már sportpszichológus is foglalkozik a lányokkal – fogalmazott a klub első embere, aki bízik abban, hogy Dakosék kiharcolják a bennmaradást. – A Siófokkal, a Békéscsabával és a BSE-vel kell megküzdenünk a rájátszásban. A Balaton-partiakat és a fővárosiakat már legyőztük egyszer, a viharsarkiakkal pedig idegenben ikszeltünk ebben a bajnokságban, azaz nem legyőzhetetlen egyik rivális sem. Egyszerűen nem hibázhatunk a rájátszás hazai meccsein, és idegenben is egy, de inkább két győzelmet kell aratnunk. Ha ezt nem tudjuk megvalósítani, akkor tényleg nem vagyunk alkalmasak az élvonalra! – mondta határozottan Makray Balázs.

A város a csapat mellett

Makray Balázs elmondta, a városvezetés eddig is korrekten állt a DVSC-Fórumhoz, az, hogy a városnak 97 százalékos tulajdoni része van a csapatban, jól jelzi, hogy foglalkoznak a női kézisek jövőjével. A klubvezető kiemelte, a direkt támogatások tekintetében a Loki kézilabdacsapata kapja a legnagyobb támogatást a várostól – ami konkrétan 50 millió forintot jelent.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!