Debrecen hírei

2013.03.04. 18:13

Teher alatt kopik a jég

Debrecen - Nagyüzemben szántják a jeget a világ legjobb short track-versenyzői a hétvégi világbajnokság helyszínén. A debreceni Főnix Csarnokban hétfő délelőtt többek között az amerikaiak – élükön a világcsúcstartó Celskyvel – próbálták ki a pályát, míg délután a kínaiak, az olaszok, az oroszok és a magyarok tartottak jeges edzést.

Debrecen - Nagyüzemben szántják a jeget a világ legjobb short track-versenyzői a hétvégi világbajnokság helyszínén. A debreceni Főnix Csarnokban hétfő délelőtt többek között az amerikaiak – élükön a világcsúcstartó Celskyvel – próbálták ki a pályát, míg délután a kínaiak, az olaszok, az oroszok és a magyarok tartottak jeges edzést. A magyar válogatott tagjainak elsősorban a kínai szaktanácsadó, Zhang Jing, közismertebb nevén Lina adta ki az ukázokat, de a pályáról segítette a korisokat a szövetségi kapitány, Telegdi Attila is. Kisebb riadalmat keltett a csapat, illetve a kilátogató nézők körében, amikor az egyik gyakorlás során Nagy Konrád bukott és a matracba csapódott. A debreceni versenyző ezután lejött a pályáról, s miközben besétált az öltözőbe, a Haonnak elárulta, nem sérült meg, csak a korcsolya élezése miatt hagyta abba a tréninget. Nagy Konrád a gyors kontroll után visszatért a jégre, és a társaival együtt tovább rótta a köröket.

Akik még nem láttak rövidpályás gyorskorcsolya versenyt, vagy edzést, azok számára furcsa lehet, hogy a pályát övező matracokon túl spinning kerékpárok vannak felállítva, ezzel is segítve a versenyzők melegítését.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!