Debrecen hírei

2013.04.23. 11:59

A legutolsó szalmaszál

Matematikailag még van esély az élvonalban maradásra, de ehhez le kell győzni a Siófokot!

Matematikailag még van esély az élvonalban maradásra, de ehhez le kell győzni a Siófokot!Az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának következő, negyedik fordulójában a DVSC-Fórum a Siófok alakulatát látja vendégül szerdán 18 órától a Hódos Imre sportcsarnokban – a találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti. Írhatnánk azt is, hogy a csalódottak csatáját láthatja a nagyérdemű, ugyanis mindkét gárda vereséget szenvedett az előző játéknapon, így a Loki az utolsó, míg a Balaton-parti egylet a 10. helyre csúszott vissza a tabellán.

Állítsátok meg Annát!

Sajnálatos módon a DVSC esetében nemcsak a szombati, Budapest SE elleni meccs okozott csalódást, hanem az a legutóbbi 17 forduló, ami alatt nem tudott nyerni bajnokin a Debrecen. Ez a sikertelenségi sorozat ahhoz vezetett, hogy a Loki az utolsó helyen szerénykedik a tabellán. Viszont a remény hal meg utoljára, éppen ezért muszáj a matematikába kapaszkodni, és kijelenteni, még nincs vége a bajnokságnak!

Elméleti síkon haladva kijelenthető, amennyiben a Bíró-tanítványok hatalmas feltámadást produkálva megnyerik a hátralévő három meccsüket, és a Siófok egyet sem tud sikerrel abszolválni, akkor a Debrecen pontszámban beéri a Bogdanovics Annamária vezette riválist. S ekkor az egymás elleni eredmények döntenek a helyezés sorsáról, ezért fontos, hogy a DVSC minimum négy góllal diadalmaskodjon szerdán este, hiszen április 13-án 29–26-ra nyert a Siófok.

Hajrá, Loki!

A matematikai esély tehát még megvan, „mindössze” a cívisvárosi hölgykoszorúnak kell hozzátennie a magáét a sikerhez, azaz végre nyerni! A debreceni lányoknak egyszerűen nincs más választásuk, mint elhinniük, képesek győztesen lehozni a meccseket! A szakmai stábon kívül már sportpszichológus is foglalkozik a lokisták mentális felkészítésével, s azt sem szabad elfelejteni, hogy azok a szurkolók, akik szerdán kilátogatnak a Hódosba, még mindig hisznek a csapatban! Nyugodtan kijelenthető, a pályára lépő játékosok nemcsak a sikerért és a szurkolókért, hanem az önbecsülésükért is játszanak!

 

Az állás

9. Békéscsabai ENK 3 3 0 0 87–76 9

10. Siófok KC 3 2 0 1 84–75 8

11. Budapest SE 3 1 0 2 74–86 3

12. DVSC-Fórum 3 0 0 3 75–83 2

 

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!