Debrecen hírei

2014.05.16. 09:18

Az egyik játszik, a másik reménykedik...

A demecseri meccsen is érdemes megfeszülni a győzelemért – megyei női rangadó a végére.

A demecseri meccsen is érdemes megfeszülni a győzelemért – megyei női rangadó a végére. Az igazság pillanata. A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoport utolsó fordulójára maradt a döntés – a Kisvárda és a Nyírbátor hosszú hónapok óta törte magát a bajnoki cím elhódítása érdekében. A helyzet speciális, a felek közül ugyanis csak az egyik érintett a zárókörben, a másiknak csak a reménykedés marad...

Tény, ami tény, a két együttes egyaránt 39-39 ponttal rendelkezik, de már csupán a Várda játszik... Mégpedig hazai pályán, vasárnap (kezdés: 18 óra) a tabellán negyedik Hajdúböszörményt fogadja. A szabolcsiak számára a döntetlen is elég ahhoz, hogy a legutóbbi évadhoz hasonlóan újfent a trónra üljenek. A bátoriak ugyanis korábban lejátszották az eredetileg erre a hét végére rendelt partijukat, amelyet annak rendje és módja szerint megnyertek a Miskolc ellen. Így szoríthatnak a rivális botlásáért, a Várda veresége esetén ölükbe hullna az aranyérem.

Egyébiránt szombaton (egyaránt 18 óra) két megyei összecsapást is letudnak. a TiszavasváriFehérgyarmat találkozón a vendégeknek érdemes csipkedni magukat, akik a harmadik pozíció megőrzéséért hadakoznak. Erre mutatkozik némi esély, mert ha el is hasalnak, még mindig bízhatnak a Kisvárdában – amennyiben Papp József legénysége legyűri a Böszörményt, a Gyarmat jelenlegi, egy egységnyi előnye kitart, vagyis biztos a dobogó.

A Demecser–Mátészalkai MTK mérkőzés eredménye sem mindegy. Noha „papíron” mindkét csapat kiesőjelölt, évek óta trend, hogy az enbé-kettes szereplés kevesen vállalják. Ezzel együtt nem árt minél előkelőbb helyet megcsípni, ami növeli a megkapaszkodás esélyét. A hátulról harmadik házigazdák egy ponttal gyűjtöttek többet az egyelőre mögöttük táborozó szatmáriaknál, tehát a színre lépő játékosoknak érdemes megfeszülni a győzelemért. A sereghajtó Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli otthon (Wesselényi-iskola, szombat, 15 óra)...) búcsúzik az idénytől, a Berettyóújfalu elleni meccs már semmi nem befolyásol.

A nőknél csattanós lesz a befejezés: a két megyei klub vasárnap (bujtosi csarnok, 11 óra) vívja presztízsharcát. A táblázaton nyolcadik Kölcsey DSE-Nyíregyháza élvezi a saját közeg előnyét, a Kisvárda pedig a már biztos bronzérem további fényesítésében bízhat.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!