Debrecen hírei

2014.05.09. 10:28

Rejt némi veszélyt magában

A Kisvárda számára rázós, de nem megoldhatatlan a feladat, a Gyarmatnak a harmadik helyre kell vigyáznia.

A Kisvárda számára rázós, de nem megoldhatatlan a feladat, a Gyarmatnak a harmadik helyre kell vigyáznia. Hetek óta ugyanaz a nóta. A férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban a Kisvárda, Nyírbátor páros belügye a bajnoki címért dúló csata – hosszú ideje azzal kelnek és fekszenek az érintettek, hogy egyetlen malőr is végzetes lehet. A két egylet azonos pontszámmal rendelkezik, mégis a második helyen táborozó Várda a favorit, mivel egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Papp József legénysége a soros, 21. fordulóban miskolci bevetésre hivatalos, ami rejt némi veszélyt magában. A borsodiak masszív középcsapatnak számítanak, mindazonáltal a látogatók megoldottak már ennél rázósabb feladatot is. Hozzátéve, hogy a döntetlen sem lenne tragédia...

Ugyanakkor a Bátor megyei összecsapást tud le: a szombaton esedékes (kezdés: 18 óra) a mátészalkai fellépés egyben szezon utolsó próbatétele Váczi Sándor ,,fiainak”. A képlet pofonegyszerű: csak győzelemmel marad némi esély az élen ragadni. Ami a szatmáriak eddigi - nem túl acélos - eredménysorát elnézve teljesíthető küldetés.

Mindeközben Fehérgyarmat-Demecser (szombat, 18 óra) meccset is programba iktattak. A házigazdák utóbbi három csörtéjüket elbukták, jóllehet az is igaz, a Várda, majd a Bátor elleni ,,gyufa” a megbocsátható kategóriába tartozik. A rossz periódus következményeként viszont figyelniük kell a harmadik pozíció megőrzésére, előnyük immár csak minimális a feltörekvő Hajdúböszörménnyel szemben. Így az alsóházban rekedt vendégeknek nem lesz egyszerű dolguk, ha sikerélménnyel akarnak távozni. S miért ne akarnának...

A Tiszavasvári berettyóújfalui túrát teljesít, míg a sereghajtó, de már legalább nem pont nélkül álló Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli alighanem már a tisztes vereséggel is kiegyezne a Kazincbarcika otthonában.

Mindkét szabolcsi női gárda vasárnap játszik. A saját közönsége előtt szereplő (kezdés: 16 óra) Kisvárda az Ózd legyűrésével szinte zsebben érezheti a bronzérmet, míg a Kölcsey DSE-Nyíregyháza a már a bajnoki címet ünnepelni készülő Balmazújváros buliját ronthatja el – idegenben.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!