Debrecen hírei

2014.08.28. 14:24

Egy teljes és egy „fél” ezüst

Debrecen, Nyíregyháza - A korábbi nyíregyházi úszó, Kovács Rita debreceni tanítványai remekeltek a kontinensbajnokságon.

Debrecen, Nyíregyháza - A korábbi nyíregyházi úszó, Kovács Rita debreceni tanítványai remekeltek a kontinensbajnokságon.

Volt némi nyíregyházi vonatkozása a berlini úszó Európa-bajnokságon elért magyar sikereknek.

A debreceni színekben versenyző Risztov Éva munkáját ugyanis teljesen, Biczó Bencéét pedig részben Kovács Rita irányítja. A korábbi medencés úszó olimpikon valamint hosszútávúszó világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes nyíregyházi színekben érte el sportolói sikereit, és a mai napig ingázik munka- és lakhelye között.

Még egy érem bennük volt

– Tavaly szeptember óta irányítom Risztov Éva edzéseit – mondta Kovács Rita, akinek tanítványa 10 kilométeren ezüstérmet szerzett az Eb-n. – Tudtam jól, hogy Évi nem egyszerű eset, de összességében jó úton járunk. Azt hiszem, jól úszott az Európa-bajnokságon, a tavalyi világbajnokság után sikerült visszaküzdenie magát az őt megillető helyre, a szakág legjobbjai közé. Sok minden változott azóta, amióta nem versenyzem, leginkább az, hogy gyorsabb lett a mezőny, és nagyon sok az egyforma képességű úszó mind a fiúknál, mind pedig a lányoknál. Tíz-tizenöt versenyző teljesen egy szinten van Európában, közöttük a pillanatnyi forma dönthet. Még egy érem benne volt a hosszútávúszókban, hiszen váltóban egy másodperccel maradtunk le a dobogóról, és Évi öt kilométeren is negyedik lett. Erőltetett volt a menetrend, hiszen egymást követő napokon rendezték a versenyeket, ha van egy kis pihenőnk, csapatban összejöhetett volna még egy medália.

Nincs vége az idénynek

A Debreceni SC-SI alkalmazásában álló Kovács Rita csak élsportolókat edz, és nem ért számára véget az idény, hiszen egyik tanítványa indul a jövő heti balatonfüredi junior világbajnokságon is. Ugyanakkor Berlinben egy másik versenyző sikerének is nagyon tudott örülni az egykori olimpikon.

– A szintén debreceni színekben versenyző Biczó Bence edzője pécsi, amikor ő távol van, akkor besegítek neki – így Kovács Rita. – Nagyon örültem a kétszáz pillangón szerzett ezüstjének, ha valaki, akkor Bence megérdemelte az érmet.

KM-BT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!