Nem sokat vártak

2019.08.12. 17:44

Itt a Huawei okostévéje, ami az új HarmonyOS-t használja

Még csak most fejeződött be a cég három napos fejlesztői konferenciája, de a kínai óriásvállalat már forgalomba is hozza az első HarmonyOS-alapú készülékeit.

A Honor Vision és a Honor Vision Pro nevet kapott okostévéket ugyanis a héten, augusztus 15-én már kezdik is árusítani Kínában – számol be a Gadgets360.

Áll a bál

Sokáig csak rebesgették, aztán pár napja hivatalosan is bejelentette a Huawei a HarmonyOS operációs rendszert.

Rendesen az átlagos felhasználót nem igazán érdekli, milyen operációs rendszere van a kütyüjének,

de a HarmonyOS esetében egészen más a helyzet.

Ez az operációs rendszer a kínai cég Nagy Kísérlete, hogy elszakadhasson a világ legelterjedtebb rendszerétől, az Androidtól. Mégpedig nem csupán vállalkozói kedvéből: ilyen lépésre kényszerült, mert a Google a Huawei feketelistára helyezésével májusban felfüggesztette számára az Android licencét.

Más kérdés, hogy a Huawei szerint a vállalat amúgy is nyitott volt egy alternatív operációs rendszer fejlesztésére, hiszen állítják, a HarmonyOS fejlesztése több mint két éve zajlik.

Ez a rendszer minden platformra jó lesz, állítják

A HarmonyOS mindenen futhat, a viselhető okoseszközöktől a számítógépen át az okostelefonokig, táblagépekig. Bár a vállalat következetesen ismétli, hogy ugyan az operációs rendszer készen áll a telefonokra, de egyelőre továbbra is az Android használatánál maradnának.

Kép forrása: Gadgets360

Ami az okostévét illeti

Hardver szempontjából az új tévékben a Huawei Honghu 818 lapkakészlete, nyolcmagos processzor lesz, kép a képben technikával. Az 55 hüvelykes, 4K kijelzős készülékek az intelligens otthoni központ szerepét is betöltik a Gadgets360 szerint. Számos okostévétől elvárható képességgel lesznek felvértezve, s okostelefonokkal is vezérelhetők.

Van némi különbség a két modell között: az egyik várhatóan kiemelkedő (pop-up) kamerával és hat mikrofonnal is rendelkezik, amelyek videohívásokhoz használhatók, 1080p és 30fps felbontással. Négy, vagy hat 10W-os hangszóróval készülnek a tévék.

Elemzők nem számítanak arra, hogy ezek a készülékek a nyugati piacra is kikerülnek. A Honor Vision ára egyébként átszámítva mintegy 540, a Honor Vision Pro 680 dollár lesz.

Borítóképünk illusztráció: Shuttestock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!