egyedülálló megoldás

2019.12.14. 13:23

A Kárpát-medence turisztikai érdekességeit bemutató weboldal indult

Az internetes felület bemutatja a tervezett útvonal közelében lévő tájak, természeti kincsek, műemlékek, épületek listáját.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Galina Zhigalova

A Kárpát-medence egészét turisztikai szempontból feldolgozó weboldalt indított a békési székhelyű Heti Kelet Kulturális Alapítvány, tájérintő.hu címmel.

Csibor Géza, az alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta, hogy mintegy kétéves fejlesztésnek köszönhetően hozták létre az országosan egyedülálló internetes felületet.

A weboldal bemutatja a tervezett útvonal közelében lévő tájak, természeti kincsek, műemlékek, épületeket listáját. A felhasználók a véglegesített útitervet kinyomtathatják, mobiltelefonra küldhetik, de útvonal navigációként is használhatják.

Csibor Géza hozzátette: az új weboldal tájékoztat az útvonal közelében, a megadott időintervallumban zajló kulturális, sport, gasztronómiai, települési rendezvényekről, túrákról, turisztikai eseményekről.

Az alapítvány az elmúlt időszakban sikeresen pályázott és nyert el némileg több mint ötmillió forintot a Nemzeti Együttműködési Alaptól, illetve a Nemzeti Foglalkoztatási Alaptól. Az interaktív felület kialakítását a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) hárommillió forintja is segítette. További kétmillió forintot az alapítvány, mint saját forrást biztosított. A weboldal kialakításában így három programfejlesztő mérnök működhetett közre.

A több mint 15 éves múltra visszatekintő Heti Kelet Alapítvány vállalt kulturális feladatai közé tartozik, hogy a Kárpát-medencében a hagyományok, a természeti és épített kultúra, valamint az ezen területeken tevékenykedő közösségeket felkutassa és azok tevékenységeit, termékeit, értékeit bemutassa, rögzítse és közreadja a tajerinto.hu weboldalon és a „TájÉrintő” Facebook oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!