Barátságos áron

2020.01.16. 11:46

Tripla hátlapi kamerával érkezik az új P smart Pro mobil

Pop-up szelfikamerával is felszerelték az idei első Huawei okostelefont.

Fotó: Shutterstock

Forrás: Shutterstock

A középkategóriás P smart Pro januártól kapható. A készülék hátlapján a 48 MP-es főkamera mellett egy 8 MP-es ultraszéles látószögű és egy 2MP-es mélységérzékelő kamera is helyet kapott. Az előlapon a különleges, 16 MP-es felugró szelfi kamera gondoskodik a kiváló portrék készítéséről.

A P smart Pro notch nélküli Full HD+ kijelzővel, nagy teljesítményű Kirin 710F processzorral és egy erős akkumulátorral kerül a magyarországi boltok polcaira.

Mesterséges intelligencia a még jobb fotózásért

A P smart Pro tripla hátlapi kamerarendszerének 48MP-es főlencséje több fényt képes befogadni, így javítja a képek tisztaságát, a kontrasztot és a felvételek részletgazdagságát is. A 8MP-es ultraszéles-látószögű lencse 120 fokos felvételek készítését teszi lehetővé, míg a 2MP-es mélységérzékelő kamera a Bokeh-fényképezésben segíti a felhasználókat.

Emellett egy sor egyéb funkció szolgálja a fotózokat. Alacsony fényviszonyok között az Éjszakai Mód felerősíti a kép fényességét, így a megszokott minőségű képeket készíti. Az EIS (elektronikus képstabilizáció) segítségével a készülék minimalizálja az elmozdulást és az elmosódást, használatával sima és stabil képek készíthetők. A mesterséges intelligencia által támogatott képfelismerés 22 különböző témát ismer fel, emellett finomhangolja és optimalizálja a kép tárgyát és hátterét a tökéletes fotó elkészítése érdekében. Az AI által támogatott szépítő algoritmus azonosítja a fénykép alanyainak életkorát, nemét és bőrtónusát, majd egyénre szabott javaslatokkal és szépítő funkciókkal szolgál számukra.

A P smart Pro előlapi lencséje fényképezéskor egy másodperc alatt kiemelkedik, majd vissza is húzódik a telefonba. A felugró kamerát a Huawei saját fejlesztésű mechanikája működteti, amellyel a gyártó elegánsan oldja meg az előlapi kamera elhelyezését és bővíti ki a képernyő lehetőségeit.

Notch és káva nélküli kijelző

A Huawei legújabb okostelefonja esetében a majdnem teljesen káva nélküli kialakítást választotta. 6,59 hüvelykes kijelzőjén, nincsenek sem lyukak, sem notch, így valóban teljes képernyős hatást képes elérni. Az előlapi kamera, a fülhallgató és a fényszenzor áthelyezésével 19.5:9-es képarányúvá vált, így a 2340 x 1080 Full HD+ kijelző az okostelefon 91 százalékát teszi ki. A készülék 85 százalékos színskálával rendelkezik, így 16.7-millió szín megjelenítésére képes.

A közel teljesen káva nélküli látvány mellett a készülék vigyáz a felhasználó szemének épségére is: az okostelefon fejlett szemvédelem funkciója kiszűri a káros kékfényeket, így védi a szemet a kifáradástól.

Android rendszer és erős akkumulátor

A tegnap óta kapható, 119 990 forintos telefon 12 nm-es Kirin 710F chipkészletet kapott, amely nyolcmagos architektúrájával nagy teljesítményre és energiahatékonyságra képes. A készülék erős, 4000mAh-s akkumulátorral kerül a hazai boltokba.

Az okostelefon EMUI 9-1-es operációs rendszere EROFS technológiát használ, mellyel megtisztítja a készüléket a felesleges adatoktól, növeli az elérhető tárhely mennyiségét, és ezzel biztosítja az akadálymentes készülékhasználatot. A Huawei P smart Pro 6GB RAM + 128GB ROM tárhellyel érkezik, mely 512GB-re bővíthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!