Járvány

2020.03.21. 18:00

Robotokkal tartják a kapcsolatot a külvilággal

Miután több belgiumi intézményben látogatási tilalmat rendeltek el a koronavírus terjedésének megakadályozására.

Forrás: Youtube

Az oostendei székhelyű Zorabots vállalat első körben 60 darab James robotot bocsát ingyen az intézmények rendelkezésére, és ez a szám akár a több százra is nőhet a következő hetekben.

A komornyikra emlékeztető, 1,2 méter magas masinák képesek navigálni a szobák között és a Facebook Messenger alkalmazás révén biztosítanak videohívásokat az időseknek.

Ezen a korábbi videón francia időseket mulattatnak a robotok:

A belga kormány látogatási tilalmat rendelt el az idősotthonokban, hogy több más intézkedéssel, köztük a boltok nyitvatartási idejének korlátozásával és az iskolák bezárásával együtt megakadályozza a koronavírus-járvány továbbterjedését.

„Azt mondtuk magunknak, hogy a következő hetekben úgysem adunk el semmit, a robotok itt állnak majd, akkor miért ne használjuk inkább valami jóra a készletünket” – mondta Tommy Deblieck, a Zorabots társ-vezérigazgatója.

Nele Vandewiele, Oostende város vezetőségének tagja szerint a robotok nagy segítséget jelenthetnek azoknak az időseknek, akiknek hiányzik a kapcsolattartás a külvilággal és a családtagjaikkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!