Járvány

2020.05.19. 10:37

Egészen jól átvészelte a válságot a „kínai Google”

A vártnál mérsékeltebb visszaesésről számolt be a Baidu, melyet gyakran említenek kínai Google-ként is.

Forrás: Shutterstock

Az új koronavírus-járvány visszaszorítását követően arra számítanak, hogy ismét előnyös helyzetbe kerülnek majd a kínai gazdaság újraindulásával.

A pekingi székhelyű vállalat internet alapú szolgáltatások és termékek előállítására, valamint a mesterséges intelligencia fejlesztésére szakosodott,

egyebek között a legnagyobb kínai internetes keresőportál, a Baidu.com üzemeltetője,

gyakran emlegetik a kínai Google-ként is. Részvényeit a New York-i Nasdaq elektronikus kereskedelmi rendszerben jegyzik.

A Baidu kedden közölte, hogy 22,54 milliárd jüan (3,18 milliárd dollár) bevételt ért el a március 31-én zárult három hónapban, ami 7 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól, ám meghaladja az elemzők által előrejelzett, 21,93 milliárd jüant. A tavalyi negyedik negyedévben a vállalat 28,88 milliárd jüan bevételről számolt be.

A Baidu az Alibaba és a Tencent mellett a három legnagyobb kínai technológiai óriás egyike.

Rosszabbra számítottak

Arra számít a cég, hogy a második negyedévben 25,0 milliárd és 27,3 milliárd jüan között lesz a bevétele, ami az előző év azonos időszakához képest 5 százalékos visszaesés és 4 százalékos növekedés közötti értéket jelentene. Elemzők átlagosan 25,55 milliárd jüanos bevételi előrejelzést vártak.

A New York-i tőzsdén a nyitás előtti elektronikus kereskedésben 7,74 százalékos pluszban, 107,59 dolláron forogtak a Baidu részvényei, 27,0 százalékkal alulmaradva a részvény az elmúlt 52 hét maximumértékének számító 147,38 dollárhoz képest.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!