Októbertől leáll

2020.09.07. 14:59

Ezeken a mobilokon nem fut többé a Pokémon Go

Bár már nem látunk minden sarkon mobilja után futkosó Pokémon-vadászt, a játék még mindig hihetetlenül népszerű.

Forrás: Shutterstock

A járvány sem talált igazán fogást a virtuális szörnyetegek vadászatán, a gyártó Niantic Labs bölcsen könnyebbé tette a beltéri játszadozást. A Sensor Tower adatai szerint a kezdeti nagy fellángolás csak keveset esett vissza, hiszen a számukra igazán érdekes játékosok – vagyis akik pénzt költenek az alkalmazáson belül, s nem elégednek meg az ingyenmenüvel – száma tavaly újra nőtt 10 százalékkal.

A játék a 2016-os megjelenése után kicsit megingott, de kedvelőinek száma azóta is nő (alább a játékosok költése millió dollárban).

Az utolsó adatok szerint úgy tűnik, a növekedés nem állt meg, csak az idei második negyedév – nyakig a COVID-ban – 38 százalékos bővüléssel 254 millió dollárt hozott.

Mint a Sensor Tower diagramja mutatja, ez lett a hely alapú játékok körében minden idők legsikeresebbje.

Talán ezért is láthatta elérkezettnek az időpontot a Niantic Labs bejelenteni, hogy októbertől a korszerűtlen készülékeken nem lehet többé pokémonozni.

In an upcoming update to Pokémon GO in October, we will end support for Android 5, iOS 10, and iOS 11, as well as iPhone 5s and iPhone 6 devices. Trainers with devices not specifically listed here will not be affected and don’t need to take any action.

A hivatalos Twitter-oldalán tett bejelentés szerint a gyártó októberben olyan frissítést küld ki a szoftverekre, hogy a régebbi iOS és az Android okostelefonokon nem lehet többé szörnyekre vadászni.

A bejelentés az Android 5.0 Lollipop-ot és az iOS 10-es, 11-es operációs rendszert használóknak okoz kellemetlenséget. Kikerülnek a használható mobilok listájáról a máig népszerű iPhone 5S és iPhone 6 készülékek is, holott ezek iOS 12-t képesek futtatni.

A The Verge kérdésére a Niantic úgy indokolta a döntést, hogy az utóbbi két készülék mindössze 1 GB RAM-ot futtat, ami nagyon szűkös a játék élvezhető futtatásához.

Ezeken az iPhone-okon eddig is igen döcögősen tudtak pokémonozni, hiszen a játék erősen támaszkodik a kamerára, a GPS-re, s a 3D-s látvány is nagyon merítette az elöregedett akkumulátorokat. A Niantic szerint a döntés a napi aktív játékosok igen kis százalékát érinti.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!