Fotózásra, videózásra

2020.10.28. 15:22

Új legjobb okostelefont avatott a fotós tesztportál

Nem sokáig várt a teszteléssel az ismert fotó és videó tesztelő oldal. És fogadtunk volna rá, hogy a minap bemutatott Huawei Mate40 Pro lett az új győztes.

Forrás: Shutterstock

Rögtön a bemutatását követően a DxOmark több rangsorának is az élére ugrott a Huawei legújabb zászlóshajó készüléke, a Mate 40 Pro:

az új zászlóshajó készülék elő- és hátlapi kamerája is világelső lett.

Mate 40 sorozat

A független nemzetközi tesztoldal okostelefonos kamerákat sorba állító összevetésében a mezőnyt jelentősen maga mögé utasítva, 136 pontot érdemelt ki a Mate 40 Pro kiváló fotós és videós funkciókkal felvértezett hátlapi kamerarendszere. A készülék emellett átvette a vezetést a szelfikamerák rangsorában is.

Az első helyet nemrég szerezte meg a szintén Huawei P40 Pro-tól a Xiaomi Mi 10 Ultra: ez utóbbit megelőzve került most az első helyre a Mate40 Pro.

A DxOmark értékelését a zászlóshajó készülék leginkább fejlett, hármas kamerarendszerének, az 50 MP-es, 1/1.28” szenzorral és f/1.9-es rekeszű lencsével ellátott főkamerának, a 20 MP-es, 1/1.54″szenzorral és f/1.8 rekeszes lencsével szerelt nagy látószögű és a 12 MP-es, 1/3.56″érzékelőt kapott telefotó kamerának köszönheti.

Érdemes itt böngészni a DxOmark képei és tesztábrái között.

A remek képek mellett a készülék 4K-s, 2160 pixel felbontású, akár 60 képkocka per másodperces videókat készít, s 10-szeres hibrid és 50-szeres digitális zoomra is képes.

A portál csapata külön kiemelte a nagy dinamikatartományt – a Mate 40 Pro a legkülönbözőbb fényviszonyok, így a nagyon gyér fények esetén is széles dinamikatartományt biztosít. Ezért az

éjszakai és egyéb alacsony fényviszonyok közötti fotózásban kiváló választás a készülék.

A fotós képességek mellett a Mate 40 Pro videós tulajdonságai is kiemelkedőnek ítéltettek: az autófókusz és a zajszűrés egyaránt 105, a képstabilizálás és az expozíció 102, míg a Zoom 88 pontot kapott, a Mate 40 Pro videós tulajdonságai pedig összességében az eddigi legmagasabb, 116 pontot érték el a teszten.

A Mate 40 Pro szelfi kamerája több mint három pontot vert a következő ellenlábasra összetett multi-kamera beállításai és autófókusz funkciója miatt.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!