Halló, a szemüveg beszél

2020.11.30. 18:00

Itt az okosszemüveg, aminek akár lehet értelme is

Több képtelen, a mindennapi életet csak nehezítő próbálkozás után az Amazon előállt az új Echo Frames okosszemüvegével.

Forrás: Amazon

Magyarországra az Amazon weboldala még nem szállítja, de ez nem lehet akadály a rajongóknak, akik kezdettől fogva megszerezték mondjuk a Kindle-t, amikor felénk még nem volt se bolt, sem kiszállítás. Ahhoz képest, hogy egy hagyományos, márkás szemüveg is nagyjából ennyibe kerülhet,

a saját műfajában nem is számít drágának 249,99 dolláros árával.

Közvetlenül átszámítva tehát mintegy 77 ezer forint az okuláré – még ha tudjuk is, hogy mire átkel az óceánon, minden alaposan megdrágul (lásd iPhone).

Az okuláré végre nem parádés kiterjesztett valóság információkkal kápráztatja a felhasználót, nem vetít zavaró leveleket, üzeneteket és információkat a szeme elé, hanem gyakorlatilag okos szemüvegkeretet nyújt, s

ebbe az optikusok saját, igazi szemüveglencsét készíthetnek.

Az alig vastagított keretben elbújtatott mikrofon és a fül közelében található hangszóró segítségével társaloghatunk diszkréten az Amazon Alexa segédjével – angolul. Alexával hívásokat, értesítéseket és riasztásokat indíthatunk, fogadhatunk, okosotthont irányíthatunk, híreket és podcastot hallgathatunk. Támogatja a szemüveg a Google asszisztens és a Siri elérését is.

A mikrofonokat egyszerűen, dupla gombnyomással lehet aktiválni vagy kikapcsolni. A készülék automatikusan alkalmazkodik a környezet zajszintjéhez.

Természetesen VIP-szűrő használatával kiválasztható, hogy milyen alkalmazásokból, milyen értesítések jussanak a fülünkhöz.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!