gaming

2020.12.24. 15:32

Folytatódik az Xbox 360 lassú hanyatlása

Megszűnt a Halo-játékok digitális forgalmazása, búcsúznak az online szolgáltatásaik.

A scene from the new version of video game "Halo 4" is shown at the Microsoft Xbox E3 2012 media briefing in Los Angeles on June 4, 2012. The Electronic Entertainment Expo (E3), the video game industry's biggest event, runs from June 5-7. AFP PHOTO/ROBYN BECK (Photo by ROBYN BECK / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Robyn Beck

Nem panaszkodhatnak az immáron előző előtti generációs játékkonzolok tulajdonosai, a PlayStation 4 és az Xbox One hat évvel ezelőtti elérhetővé válása ellenére a Sony és a Microsoft nem igyekeztek kibabrálni velük – olvasható az Origo cikkében.

Új játékok már nagyon régóta nem készülnek a gépeikre, de ettől eltekintve nem sok minden történt a PlayStation 3 és az Xbox 360 háza táján.

Persze most már gyűlnek a két generációval ezelőtti konzolok magukra hagyásának a jelei. Néhány hete a PlayStation Store megújult webes felületéről teljesen eltűntek a PS3-as játékok, bár ettől függetlenül a konzolon lévő játékboltból továbbra is elérhetőek a digitális termékek.

Most a 343 Industries egy ennél jóval komolyabb lépést jelentett be:

2021 decemberében megszűnik az Xbox 360-ra elérhető Halo-játékok online szolgáltatásainak támogatása.

Ami ennél is kellemetlenebb, hogy az érintett termékek már nem vásárolhatóak meg digitálisan a konzolra, így akik Xbox 360-on szeretnének játszani velük a jövőben, és eddig nem vették meg a játékokat, azok kénytelenek lesznek bolti dobozos kópiát keríteni belőlük.

A Microsoft tulajdonában lévő fejlesztőcég tájékoztatása szerint folyamatosan csökken a Halo-játékok multiplayerével Xbox 360-on játszók száma, azonban a szolgáltatások működtetése érdemi erőforrásokat igényel a részéről. Mostanra olyan kicsire csökkentek az aktív játékosbázisaik, hogy irracionálissá vált tovább bajlódnia a miltiplayer szerverek fenntartásával.

A PC, Xbox, One és Xbox Series konzolokon futó Halo: The Master Chief Collection tagjait nem érinti a szerverek lelövése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!