Tumultum

2020.12.09. 06:00

Lengyel–magyar startup az EIT Jumpstarter döntőjében

Az EIT Jumpstarter az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) kiemelt, iparágközi preakcelerációs programja.

Forrás: Shutterstock

A 2020-as évad során Közép-, Kelet- és Dél-Európa legígéretesebb csapatait hívták meg versenyezni a 2020. november 25-én megrendezett nagydöntőn. A virtuális eseményen a 120 induló közül 36 csapat mutatta be üzleti ötleteit a potenciális befektetők és a zsűri előtt hat kulcsfontosságú ágazathoz kapcsolódóan: egészségügy, élelmiszeripar, nyersanyagok, energia, gyártás és városi mobilitás. A legjobb projektek pénzjutalomban részesültek, összesen 162 000 euró értékben.

A kategóriák élén a lettországi Drone Plan (Energia), a szlovéniai Recatalyst (Nyersanyagok), a szintén szlovén ArcLub One (Gyártás), a portugál Fetalix (Egészségügy), a boszniai Horizer (Városi mobilitás) és a görög Coffeco (Élelmiszer) végeztek.

A döntőbe egy lengyel–magyar startup, a Tumultum is bekerült.

A Tumultum napjaink egyik komoly problémájára, a sűrűn lakott területeken való zajszennyezésre talált ki innovatív megoldást. A startup új generációs aktív zajcsökkentő eszközei ablakra vagy falra felszerelve zajszámláló hullámot hoznak létre, amely kiszűri a külső zajokat. A termék önadaptáló és teljesen személyre szabott.

Mivel áttetsző, bármilyen belsőépítészeti megoldáshoz illeszkedik, és úgy telepíthető, hogy nem rombolja a szobák elrendezését. Az innováció a Gyártás kategóriában harmadik helyet ért el, emellett közönségdíjban is részesült. A győztesek készen állnak az akcelerációra és arra, hogy projektjeiket sikeres deeptech vállalkozásokká fejlesszék.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!