Mi Air Charge technológia

2021.02.02. 06:00

Viszlát töltőpadok, viszlát kábeles töltés!

A Xiaomi az akkumulátortöltés teljesen új formáját, a Mi Air Charge Technology-t mutatta be pénteken.

A technológiának köszönhetően elérhetővé válik az elektromos eszközök vezeték, kábel, töltőállvány, sőt pad nélküli, távoli töltése is.

A Mi Air Charge Technology – 5 wattos távoli töltés technológiájának lényege, hogy az eszköz képes vezeték nélkül kommunikálni a töltőállomással, az onnan érkező jelet pedig energiává alakítja. A Xiaomi által fejlesztett különálló töltőállomásnak

5 beépített antennája van, amely képes pontosan meghatározni az okostelefon helyét.

A 144 antennából álló fázisvezérlő tömb milliméteres hullámhosszon kapcsolódik a közelben lévő eszközhöz, amelyet „beamforming” technológiával céloz meg.

Az okostelefonokra a Xiaomi ugyancsak kifejlesztett egy miniatürizált – beépített jeladó- és vevőantennával ellátott – antennatömböt. Az alacsony fogyasztású jeladó antenna adja meg az eszköz pozícióját. A vevőantennatömb 14 antennából áll és egy egyenirányító áramkör segítségével alakítja át a töltőállomástól érkező milliméteres hullámhosszú jelet elektromos energiává: Így lesz a sci-fibe illő töltési módszerből valóság.

A Mi Air Charge Technology

jelenleg 5 watt teljesítményű töltésre alkalmas, néhány méter távolságból.

Több készülék is csatlakoztatható egyidőben a töltőállomáshoz, amennyiben ezek mindegyike támogatja az 5 wattos töltést, valamint, ha az eszközök és a töltő közötti fizikai akadályok nem rontják a töltés hatékonyságát.

Otthonunk a jövőben teljesen vezetékmentes lehet

A Xiaomi által fejlesztett távoli töltési technológia a közeljövőben alkalmas lesz okosórák és -karkötők, valamint egyéb viselhető eszközök töltésére is. Sőt, a középtávú cél az, hogy idővel a különböző háztartási eszközöket (például hangszórókat, asztali lámpákat) is kábelek nélkül dobják piacra a gyártók, vagyis úgy álmodják meg azokat, hogy alkalmasak legyenek a vezeték nélküli töltésre, így az otthonok teljesen vezeték nélküli lakhellyé válhatnak a jövőben.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában