Fogy a levegő

2021.03.02. 18:00

Lélegzetelállító: megkezdték a repedésszigetelést az űrállomáson

Öt napig tartanak majd a Nemzetközi Űrállomás orosz Zvezda modulján a köztes kamra repedésének hétfőn elkezdődött szigetelési munkálatai.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az orosz földi repülésirányítás közölte a TASZSZ hírügynökséggel, hogy a március 5-ére befejezendő hermetizáló művelet után a legénység újabb lehetséges repedések felkutatásába kezd majd.

На сайте Роскосмоса начинает работать блог космонавтов-испытателей набора 2018 года.

Они в подробностях будут рассказывать, что из себя представляет подготовка, с какими испытаниями столкнулись и будут отвечать на интересующие вопросы 🧑‍🚀

Orosz tájékoztatás szerint a tavaly októberben

tealevelek segítségével felfedezett, mintegy 4 centiméter hosszú első rés

szélei mentén több furatot készítenek, majd a felületet alkoholos törlőkendővel megtisztítják. Ezt követően a repedést három réteg speciális tömítőanyaggal fedik le.

A műveletet az Energija orosz űripari vállalat videóra vett instrukciói alapján hajtják végre. Hasonlóképpen fognak eljárni a többi repedéssel is.

A köztes kamrát az orosz űrhajósok pénteken lezárták.

A légnyomás 730 higanymilliméter volt, amely hétfő reggelre 465-re csökkent.

A Roszkoszmosz űripari vállalat múlt héten arról tájékoztatta a TASZSZ-t, hogy az űrhajósok ideiglenesen már leszigetelték a légszivárgás több lehetséges pontját.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!