fejlesztés

2021.03.13. 15:30

Ügyes funkciót kapott az androidos Chrome

Lebegő felületen előnézhetővé váltak a weblapok.

The Google Chrome browser application is seen on an iPhone 11 Pro Max in this illustration photo in Warsaw, Poland on April 4, 2020. (Photo Illustration by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Forrás: NurPhoto via AFP

Fotó: Jaap Arriens

Jó eséllyel sokak számára hasznos funkciót hozott az androidos Google Chrome 89, mostantól kezdve a linkekre hosszan koppintva bejövő menüből előnézhetőek a weblapok egy lebegő felületen – írja az Origo.

Normál esetben a linkekre rákoppintva kétféle dolog történhet: vagy az éppen nézett lap helyére töltődik be az új oldal, vagy egy új fülön nyílik meg. Ezekkel a lehetőségekkel kényelmi okból nem mindenki van megelégedve.

Fotó: origo.hu

Amennyiben az érintettek a linkre való szimpla rákoppintás helyett az [Oldal előnézete] funkciót használják, akkor az új weblap egy lebegő jellegű felületen fog megjelenni az éppen nézett weboldal felett. Az előnézeti felület a jobb felső sarokban lévő [X] gombbal könnyedén bezárható.

A fejlesztésnek köszönhetően úgy olvashatóak át például a hírportálok érdekesnek ítélt anyagai, hogy nem kell közben fülekkel babrálni, vagy nyomogatni a telefonon a visszagombot.

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!