Hivatalos figyelmeztetés

2021.03.18. 17:53

Vigyázat, adathalászok kerülgetik az MKB Bank ügyfeleit!

A bank az elszaporodó csalásokra, internetes visszaélésekre hívja fel az ügyfelek figyelmét.

Forrás: Shutterstock

Hivatalos közleményben számol be az MKB arról, hogy

csalók, magukat telefonon MKB banki ügyintézőnek kiadva, adatlopást kísérelhetnek meg.

Arra figyelmezteti a felhasználókat a bank, hogy ha bármilyen csatornán – email, telefon, SMS, vagy más módon – olyan üzenettel keresik meg, amelyben a bankkártyájára vonatkozó összes fontos adatot bekérik, vagy NetBANKár felhasználónevét és jelszavát kérik, esetleg ezek megváltoztatására bíztatják, annak semmilyen körülmények között se tegyenek eleget.

Ne adjunk meg bankkártyaszámot, lejárati dátumot, CVC kódot, bankkártyán feltüntetett nevet: az MKB Bank sosem küld ilyen tartalmú üzenetet.

A bűnözők

- egyik elkövetői módszerük során azt a látszatot keltik, mintha a bank lépne kapcsolatba az ügyféllel

- minden esetben a bank nevében küldenek emailt vagy hívják telefonon az ügyfeleket

- minden esetben valamilyen személyes adatot – internetbanki azonosítók, jelszavak, kártyaszámok – kérnek az ügyfelektől.

A biztonságos online bankoláskor a legfontosabb, hogy személyes és érzékeny adatait, illetve banki azonosítóját az interneten keresztül mindenki kizárólag indokolt esetben, és csak a lehető legnagyobb körültekintéssel adja meg.

Mielőtt bármilyen tranzakciót végrehajtanánk az internetbankban, győződjünk meg arról, hogy valóban az MKB NetBANKár oldalán tartózkodunk. Erről a böngésző címsorának zöld színe, illetve a címsorban látható MKB Bank Nyrt. [HU] felirat tanúskodik.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!