Apple WWDC 2021

2021.06.09. 06:00

Íme, az Apple bejelentései a fejlesztői konferencián (videó)

Az Apple igényes biztonsági játékos, inkább csak követi az androidos újdonságokat. Viszont összehasonlítva már nem is annyira drága.

This handout image obtained June 7, 2021 courtesy of Apple Inc. shows Apple CEO Tim Cook greeting millions of developers around the world at Apple Park in Cupertino, California. - Apple kicked off its digital-only annual Worldwide Developer Conference on Monday where it unveiled the iOS 15, iPadOS 15, macOS 12 and watchOS 8. (Photo by Brooks Kraft / Apple Inc. / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /APPLE INC./HANDOUT " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Az eseményt idén is Tim Cook nyitotta meg: valódi nézőközönség helyett ezúttal animált figurák tömege előtt ment az alább látható show.

Az iOS 15 javítja a FaceTime-t

Az Apple által bejelentett iOS 15 elhozta a FaceTime használatát windowsos és androidos felhasználóknak – ők is be tudnak majd kapcsolódni.

Lényegesen felhasználóbarátabb módon kezdik csoportosítani az üzeneteket, az időjárási alkalmazásokat. Az új SharePlay funkció a megosztást is egyszerűbbé teszi.

Hamarosan azonosíthatja magát iPhone-nal a repülőtéren

Az Apple pénztárcához hozzá lehet adni digitálisan a személyazonosító okmányt, s leegyszerűsödik az azonosítás a részt vevő amerikai államok repülőterein.

A harapott almás cég újdonsága, hogy élőben képes digitalizálni egy szöveget a fényképen, azaz például a felhasználó által az beilleszthető lesz egy dokumentumba, vagy fel tudja hívni telefonon a képen lévő telefonszámot.

Fejlődtek az adatvédelmi funkciók

Jönnek az eldobható e-mail-címek, a fejlett követésvédelem, el fogják rejteni az IP-címünket, a pillanatnyi helyzetünkre vonatkozó adatainkat, „titokban” lehet megnyitni az üzenetet.

Az Apple Siri beszédfelismerése internetkapcsolat nélkül is működik majd: a Siri offline is társalog és kérésre nem küldi el a beszédet a weben.

Számos új, egészségközpontú funkciót vezetnek be, mint például az egészségügyi adataink megosztását a családunkkal és az egészségügyi szolgáltatókkal.

Ennek „szellemében” a watchOS 8-as új, bővített okosórás egészségügyi funkciókkal rendelkezik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!