Hangleképezési technológia

2021.07.25. 15:00

Merüljünk el a valóságban: surround hangzás Sony módra

Bemutatták a HT-A7000 soundbart és az új hangtér-optimalizáló HT-A9 rendszert.

Forrás: Sony

A HT-A9 360 fokos térbeli hangleképezési technológiája méri az egyes hangszórók relatív magasságát és helyzetét, majd szintetizálja a hanghullámokat, és

tizenkét fantomhangszórót hoz létre mindössze négy hangszóróból, ami 360 fokos hangzást eredményez.

Minden oldalról fantomhangszórók veszik körül a felhasználót az optimalizált hangtérben, így minden állatüvöltést és széllökést hihetetlen intenzitással hallani, mintha a helyszínen lennénk. A fantomhangszóróknak köszönhetően a hangtér szélesebbé és átfogóbbá válik.

Nincs szükség a bútorok átrendezésére vagy a hangszórók pontos elhelyezésére.

A HT-A9 az egyes hangszórókban elhelyezett kettős mikrofonok segítségével zseniálisan méri a hangszórók relatív magasságát és helyzetét a hangtér-optimalizálással. Ez lehetővé teszi, hogy a rendszer tizenkét fantomhangszórót hozzon létre az ideális pozícióban, és teljesen körbevegye a szobát, magával ragadó 360 fokos térbeli hangzással.

A négy hangszóró vezeték nélkül csatlakozik a vezérlődobozhoz, így nem lepik el hangszórókábelek a nappalit.

A szeptembertől elérhető HT-A9 beüzemelése rendkívül egyszerű. A surround hangrendszer szinte azonnal üzemkész – egyszerűen csak dugjuk be a konnektorba, majd HDMI kábelen keresztül csatlakoztassuk a tévéhez, és kapcsoljuk be.

Kiemelkedő surround: HT-A7000 soundbar

A 7.1.2 csatornás HT-A7000 két felfelé sugárzó hangszóróval rendelkezik a felülről jövő hangzásért, két magassugárzóval és öt elülső hangszóróval a kiterjedtebb surround hangzásért, valamint egy beépített kettős mélynyomóval a mély basszusért. A Vertical Surround Engine és az S-Force PRO Front Surround technológiával párosítva a HT-A7000 virtuális surround hangzást hoz létre, amely minden irányból körülvesz, így maximálisan élvezhetjük a Dolby Atmos és a DTS:X nyújtotta izgalmakat.

A Sony Vertical Surround Engine funkciónak köszönhetően a készülék képes a hangot függőleges térben elhelyezni, így a mennyezetbe épített hangszórók nélkül is élvezhetjük a felülről jövő hangzást. Emellett az S-Force Pro Front Surround funkcióval surround hangteret hoz létre, amelyben mindkét oldalról érkeznek a hangok.

A HT-A7000 két felfelé sugárzó hangszóróval rendelkezik, amelyek a mennyezetről visszaverik a hangot a fej fölé. Ezek a hangszórók a Vertical Surround Engine funkcióval kombinálva még különlegesebb hangzásélményt nyújtanak a felülről jövő hangzáshoz.

A beam magassugárzók visszaverik a hangot az oldalfalakról, és kibővítik a surround hangzást, hogy olyan magával ragadó élményt nyújtsanak, amely túlmutat a TV méretén. Az S-Force PRO Front Surround technológiával ötvözve még kiterjedtebb surround hangzást kapunk.

A felfelé sugárzó hangszórók, a beépített mélynyomó és az elülső hangszórók egy egyedi, téglalap alakú X-Balanced Speaker egységgel rendelkeznek, amelyek maximalizálják a hangszóró membrán felületét, valamint növelik a hangnyomást az erőteljesebb basszusok és a tisztább énekhang érdekében.

A szeptembertől elérhető HT-A7000 is a kicsomagolás után szinte azonnal üzemkész. Az áramellátáshoz kapcsolt eszköz a HDMI eARC kábellel könnyedén csatlakoztatható a televízióhoz. Az USB, optikai és analóg audio bemenet, valamint a HDMI be- és kimenet (eARC), illetve a kompatibilis Bravia modellek esetében az S-CENTER OUT csatlakozóval minden szükséges elem rendelkezésre áll a lélegzetelállító térhatású hangzás élményéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!