Magic3

2021.08.12. 18:19

Nagyon komoly játékosként jött (vissza) a HONOR új mobilcsaládja

Mai online bemutatóján a piacra visszatérő Honor nem sokat tétovázott: egyből a prémium kategória megoldásaival nyitott.

Forrás: HONOR

Mint ismert, a tiltásokkal gúzsba kötött Huawei tavaly nem rántotta magával almárkáját, a Honort, hanem eladta, s a gyártó új tulajdonosi körrel – és Google alkalmazásokkal – újra indulhatott. A Honor 50-es széria bejelentése után ma online eseményen mutatta be George Zhao, a cég vezérigazgatója a Magic3 szériát.

A kiadás onnan kapta a nevét, hogy a készülékek színeit a Magic Hour színei ihlették. Ez a napszak a fotózás és videózás világában arról híres, hogy a legideálisabb a felvételek készítéséhez. És csakugyan,

a Magic3 leginkább a fotózásra lett kihegyezve.

Négyes kamerarendszerrel érkezik, ami egy 64 MP-es monokróm kamerából, egy 50 MP-es ultraszéles kamerából, egy 64 MP-es 126°-os ultraszéles kamerából és egy 64 MP-es periszkópos telefotó kamerából áll.

Az 50 MP-es ultraszéles kamera 1/1,28 hüvelykes színszenzort és Full Pixel Octa Phase Detection (PD) autofókuszt kapott, így a mozgó tárgyak gyorsan és pontosan megörökíthetőek kivételes részletességgel és színhű, ragyogó árnyalatokkal.

Az iparágban jelenleg a legmagasabb pixelfelbontás közé sorolt 64 MP-es periszkópos telefotó kamera 3,5-szörös optikai zoommal és akár 100-szoros digitális zoommal bír.

Az optikai képstabilizátornak (OIS) köszönhetően a felhasználók állvány nélkül is tiszta, éles képeket készíthetnek. A 64 MP-es 126°-os ultraszéles látószögű lencse 7P optikai zoommal a HONOR legmagasabb felbontású széles kamerája, ami minimális torzítás mellett biztosít szélesebb látószöget, így épületek, tájképek teljes egészében megörökíthetők vele. A makro esetében pedig akár 2,5 cm-re lévő tárgyakról is készíthetünk felvételt.

Részben a látványosan elhelyezett kameracsoport – az „The Eye of Muse” (a múzsa szeme) konkáv felületével –, részben pedig a dizájnos hajlított előlapi üveg adja az eredeti kialakítást.

Ami a kijelzőt illeti, a széria 89°-os hajlított kijelzője és ultravékony kerete magával ragadó élményt nyújt. A 10 bites kijelző 1,07 milliárd színt jelenít meg és HDR10+ tanúsítvánnyal bír, ami élénkebb színeket és részletesebb képet biztosít.

A Magic3 Pro+ erre tesz még rá különleges kialakításával, a Super Curved Nano Crystal Shield és Nano Ceramic készülékházzal.

A széria IP68 szabvány szerint víz- és porálló, így védelmet biztosít a por ellen, és akár 1,5 méteres mély vízbe meríthető 30 percig.

Ez az első okostelefon, ami IMAX Enhanced támogatással bír. Emellett AI filmes effektekkel készíthetünk professzionális szintű, színes felvételeket. A HONOR Magic3 széria Magic-Log és mozifilmekhez hasonló Level 3D LUT (Look up Table) képességekkel érkezik. A filmforgatásoknál gyakran használt log formátum lehetővé teszi a mozifilmszerű színtónusainak használatát, és látványos eredményt ad HDR tisztasággal. A mozifilmszerű 3D LUT mozifilm-minőségű színárnyalatokkal gazdagítja a felvételeket.

4K HDR videorögzítésre képes és három, többirányba néző mikrofonnal biztosít tiszta hangokat.

A motorháztető alatt az új Qualcomm Snapdragon 888 Plus mobil platform és mesterséges intelligencia biztosítja a kiemelkedő teljesítményt. A HONOR a gyártók között elsőként mutat be olyan okostelefont, amit Snapdragon 888 Plus hajt.

A Snapdragon 888-hoz képest az új platform kiemelkedőbb CPU és AI teljesítményt nyújt. A platform az AI számítási képességet akár 32TOPS-ra növeli, ezzel több mint 20%-kal nagyobb AI teljesítményt nyújt.

A platformot az OS Turbo X mobil operációs rendszer teszi teljessé, ami először kerül olyan okostelefonra, amiben Snapdragon 8-os sorozat dolgozik. Alacsony késleltetési időt, Anti-Aging Engine-t, Smart Memory Engine-t biztosít, amik javítják a folyamatosságot és több alkalmazást tudnak futtatni a háttérben. A HONOR Magic3 széria GPU Turbo X grafikus gyorsító technológiával teszi még zavartalanabbá a játékélményt, optimalizálva az energiafogyasztást és javítva a teljesítményt. A hexagonális grafén szupravezető technológiával együtt csökkenti a telefon hőmérsékletét, így stabilabb és kiegyensúlyozottabb használatot biztosít.

A HONOR saját fejlesztésű LINK Turbo X megoldásának köszönhetően egyszerre képes a wifit és a mobilinternetet is használni, amivel

akár 6,1 Gbps letöltési sebességet tesz lehetővé, ami a jelenleg elérhető okostelefonok esetében a legnagyobb letöltési sebességet jelenti.

A Magic3 szériában 4.600 mAh-s akkumulátor található, ráadásul támogatja a HONOR SuperCharge technológiát 66 W-on, vagy a SuperCharge Wireless technológiát 50 W-on. A Magic3 Pro és a Magic 3 Pro+ külső akkumulátorként is használható a Wireless Reverse Charge-nak köszönhetően.

A cég kiemelten kezeli az adatbiztonság témakörét. A széria olyan továbbfejlesztett biztonsági megoldásokkal érkezik, mint 3D ToF előlapi kamera a 3D Face ID képernyő-feloldásért.

A Magic3 899 eurótól kapható, és golden hour valamint blue hour színekben lesz elérhető, amik szintetikus bőrből készülnek, a fekete és a fehér színváltozatok mellett. A Magic3 Pro 1099 eurótól lesz kapható, s golden hour, fekete és fehér színekben érkezik, míg a Magic3 Pro+ ceramic black és ceramic white színben érkezik, és 1499 eurótól érhető el. A hazai ár még nem ismert.

Borítóképünkön a Magic3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!