Vissza a webre

2021.10.10. 06:00

Jön vissza a járvány, újra emelkedik a domain regisztrációk száma?

A tavaly nyáron tapasztalt rohamos mértékű domain regisztrációs növekedés megtorpanni, sőt csökkenni látszott. Vajon folytatódik ősszel ez a tendencia, vagy változás következett be?

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A nyári hónapokban jóval kevesebb .hu domaint regisztráltak, mint az év előző időszakában. Júniusban 8022 db, júliusban 7262 db, míg augusztusban 7044 db .hu domaint regisztráltak az emberek, a korábbi 10-12 ezres havi mennyiséggel szemben. Felmerült a kérdés, hogy vajon

összhangban lehet-e a csökkenő tendencia a koronavírus járvány nyári lappangásával és a korlátozások megszűnésével?

Az adatok alapján nagyon úgy tűnhet, hogy igen, ugyanis az esetszámok ívelnek felfelé az ősz beköszöntével és közben a .hu domain regisztrációk száma is növekedésnek indult. Szeptemberben 8408 db .hu domain regisztráció történt. Ez még mindig nem éri el a januártól májusig terjedő időszak havi adatait, de az megfigyelhető, hogy a csökkenés nem folytatódott, hanem úgy tűnik, emelkedés kezdődik.

A 2021-es .hu domain regisztrációk számai havi bontásban:

Bár újabb korlátozásokkal – még – nem kell számolnunk, úgy tűnik, újra egyre többen kezdenek az online világ felé fordulni – írja a Rackhost. Egyre több .hu domaint regisztrálnak, valamint honlapot hoznak létre. Viszont az is megeshet, hogy a nyári szabadságolások, kirándulások, nyaralások után most kezdenek bele az emberek az új projektjeikbe, kezdik megvalósítani az elmúlt hónapok során dédelgetett terveiket. Elkészítik webshopjukat, elindítják blogjukat, vagy honlapot hoznak létre vállalkozásuknak.

Bármi is álljon a háttérben, az biztos, hogy az internet egyre inkább könnyíti meg az életünket és válik mindennapivá használata, azaz nem áll meg az online világ térnyerése. Még mindig nem késő új honlapot létrehozni vagy elkezdeni használni bármilyen internet adta lehetőséget.

A következő hónapok adatai meg fogják mutatni számunkra, hogy a járvány hogyan alakul és továbbra is összefüggésbe hozható-e a következményeivel és a szigorításokkal a .hu domain regisztrációk számának alakulása, vagy a szeptemberi emelkedés valamilyen egyéb tényezőnek tudható be.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!