Alternatív megoldások

2021.10.28. 12:24

Még lehet jelentkezni a HUMDA Startup Programjára

Nyolc kategóriában lehet jelentkezni november 1. éjfélig a HUMDA Startup Programra, amelyet olyan ötletek felkarolására hoztak létre, amelyek az autó- és motorsport egyes sportágait, valamint a mobilitás területét újítanák meg innovatív technológiai megoldásokkal.

Forrás: HUMDA

Az alternatív hajtásrendszerekhez és üzemanyagokhoz kapcsolódó megoldások, továbbá a zöld mobilitás kategóriáiban is várja a hidrogénhajtással kapcsolatos ötleteket, megoldásokat a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt.

A kevésbé környezetszennyező, zöldebb közlekedési eszközök minél szélesebb körű használata, a modernebb járműállomány és a fenntarthatóság is prioritás az Ügynökség számára.

Az egyre jobban elterjedő elektromos meghajtás mellett a hosszabb távú közlekedésben kaphat majd kulcsszerepet a hidrogén.

A hidrogén üzemanyag-cellás technológia megoldási alternatívát jelenthet a tömegközlekedésben a dízelbuszokkal szemben, de a hidrogén belsőégésű motorokban való használata is figyelmet érdeme

A HUMDA Zöld Mobilitási Igazgatósága fogja össze a hajtásláncokkal kapcsolatos programokat, melyekhez csatlakozik majd a Nemzeti Hidrogén-stratégia megvalósításának elektromobilitási része. A hidrogén, mint üzemanyag, a felhasználásához szükséges hajtáslánc és a teljes értékláncot érintő infrastrukturális fejlesztések komoly érdeklődésre számot tartó potenciállal rendelkező innovációs területek.

A Program végén a befektetésre érett startupok megszerezhetik az MFB csoporthoz tartozó Hiventures és a Startup Campus 20 millió forintos tőkebefektetését, mellyel elindulhatnak a nemzetközi siker felé.

A HUMDA Startup Program a pénzügyi finanszírozás mellett iparági és szakmai szereplők bevonásával üzletfejlesztési képzést is biztosít a legjobb innovációkra. A program szervezői által kiválasztott csapatok öthetes online előadássorozaton vehetnek részt, valamint üzleti és szakmai mentorációt kapnak.

A képzés második szakaszába továbbjutók további öthetes befektetési felkészítésben és akár 20 millió forintos kockázati tőkeberuházásban is részesülhetnek. A résztvevők a startup világ tapasztalt szakembereitől és elismert iparági szereplőktől tanulhatnak. A programot záró Demo Day-en, azaz befektetési ülésen a legjobb csapatok a potenciális befektetők és az autó-motorsport szakma képviselői előtt prezentálhatják pályázatukat a kezdőtőke befektetésének reményében.

A programra itt lehet jelentkezni.

Olyan innovatív megoldásokat érdemes beadni, amelyek akár még csak az ötlet vagy a prototípus fázisában vannak.

Minimum két fős csapatokat várnak a mobilitás, a közlekedésbiztonság, a városi közlekedés vagy a versenyzői felkészülés területén. A négy szakmai védnök a garancia, hogy az arra érdemes ötletek jó kezekbe kerülnek és kihozzák belőlük a legtöbbet.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!