újdonság

2021.11.01. 19:35

Jön iEszközökre a Google Fotók nudirejtegetője

Nem kapják meg karácsonyra az iPhone és az iPad eszközök gazdái.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Derültséget keltett funkció vált idén elérhetővé elsőként a Google Pixel okostelefonok tulajdonosai számára, a Google Fotók mobilapp Könyvtár → Segédprogramok részében már hónapok óta bekapcsolhatnak egy zárolt mappa nevű találmányt – írja az Origo.

A zárolt mappa tartalmának megtekintéséhez PIN-es vagy biometrikus azonosítás szükséges, a belemozgatott fotókról nem készül biztonsági mentés a felhasználók Google-féle felhőtárhelyére, továbbá a Fotók alkalmazás semmilyen másik felületén sem bukkannak fel a benne lévő képek. A Google családbarát példákat hozott a zárolt mappa hasznosságára, azonban az internet népe körében látszólag konszenzus van arról, hogy tényleges miféle képek rejtegetésére lett kitalálva a zárolt mappa.

A Google mostanra megkezdte a zárolt mappa fokozatos elérhetővé tételét az összes legalább Android 6.0 rendszerű készüléken, most pedig bejelentette, hogy valamikor a jövő év elejétől az iPhone és iPad eszközökre telepíthető alkalmazásaiban is bekapcsolhatóvá teszi a lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!